Bodrum Belediye Encümeni, sahil düzenlemesi kapsamında iki ay önce, Torba Koyu'ndaki 40 metre uzunluğunda, 8 metre genişliğindeki beton balıkçı iskelesinin yıkılmasına karar verdi. Dün iskeledeki kaçak olduğu ileri süren bir restoran belediye ekipleri tarafından yıkıldı. Bugün saat 02.30 sıralarında bu kez belediye ekipleri iskeleyi yıkmak istedi. Ancak, 14 balıkçı, yıkıma engel olmak için iskelede bağlı teknelerini çekmedi. İskeleye oturup, yıkımı için gelen dozer ve kepçelerin geçeceği yola Kuran-ı Kerim koyan balıkçılar ile zabıta ekipleri arasında gerginlik yaşandı. Jandarma, balıkçıları iskeleden uzaklaştırarak, olayların büyümesini önledi. Olayların ardından belediye ekipleri, iskeleyi yıktı.

TEBLİGAT YAPILMADI İDDİASI

Yıkımın yasalara aykırı olduğunu, kendilerine yıkımla ilgili tebligat yapılmadığını ileri süren balıkçılardan Teoman Kayalar, “Belediye, ‘Yaptım, oldu’ mantığıyla hareket ediyor. Bu iskele Denizcilik Müsteşarlığı'nın izniyle yapıldı. Birçok balıkçı teknesini buraya bağlıyor. 50 yıldır buraya teknesini bağlayan balıkçılar var. Hatta burayı ikamet olarak gösteren balıkçılar bile var. Birçok arkadaşımız av sezonunun bitmesi nedeniyle burada değil. Bu nedenle de yıkım sırasında tekneler iskeleye bağlı kaldı. Önümüzdeki iki gece fırtına var. Tekneler sürüklenirse bunun hesabını kim verecek? Mağdur olduğumuz için jandarmaya suç duyurusunda bulunduk. Bizlere tebligat yapılıp, yeni bir yer gösterildikten sonra yıkımı yapabilirlerdi. Ancak, bu kadar acele niye anlamış değiliz” dedi.

“YIKIM YASAL”

Yıkımı izleyen Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Bozbey, “Bodrum’un kanayan yarası haline gelen kaçak bina ve iskelelere karşı yoğun mücadele başlattık. Encümenin verdiği yıkım kararını ise herkese tebliğ ettik. Ancak, tekne sahipleri tüm uyarılarımıza rağmen iskeleyi kasıtlı olarak terketmek istemedi. Biz de başta sahil güvenlik ekipleri olmak üzere ilgili birimlere gerekli başvuruyu yaptık. İskelenin sabaha karşı yıkımı sona erdi. İş makineleri ve kamyonlarla molozu temizliyoruz. Yıkımda yasa dışı bir uygulama söz konusu değil. Ayrıca iskelenin yıkımı nedeniyle açıkta kalan tekneler Torba Limanı'na bağlanabilir” diye konuştu

 

Editör: TE Bilişim