Rusya ile Senegal arasında gemi krizi büyüyor

Senegal'in izinsiz avlandığı gerekçesiyle Atlantik Okyanusu'nda Rus Oleg Naydenov balıkçı gemisinin el koyması, iki ülke ilişkilerini gerdi.

Rusya ile Senegal arasında gemi krizi büyüyor Senegal'in izinsiz avlandığı gerekçesiyle Atlantik Okyanusu'nda Rus balıkçı gemisine el koyması, iki ülke ilişkilerini gerdi. Yaklaşık bir hafta önce Senegal güvenlik birimleri izinsiz avlandığı ve kaçak deniz ürünleri bulundurduğu gerekçesiyle Rus şirketine ait balıkçı gemisine el koydu. Operasyon esnasında güvenlik birimleriyle gemi mürettebatı arasında yaşanan arbedede kaptan ve bir kişinin yaralandığı belirtiliyor.

Senegal el koyduğu gemiyi Dakar limanına götürdü.

Moskova, Senegal yetkililerinin kendileriyle görüşmeyi devamlı ertelediğini öne sürüyor. Senegal makamlarının gemi mürettebatını hiç kimseyle görüştürülmediği, Rus şirketine yasadışı avlandığı gerekçesiyle 3 milyon dolar ceza kesmek istediği ifade ediliyor. Öte yanda Rus şirketi yetkilileri Gine Bissau açıklarında avlanmak için tüm gerekli belgelerin var olduğunu, ancak Senegal açıklarında avlanmadıklarını belirtiliyor.

Editör: TE Bilişim