Balıkçı barınağının liman'a dönüşmesi zorlaştı

Tirebolu Dernekler Federasyonu (TİRDEF) Başkanı Haldun Domaç, Ordu Bölge İdare Mahkemesi'nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan Tirebolu Balıkçı Barınağı'nın bir bölümünün limana dönüşümünü hedefleyen projeyle ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdiğini belirtti.

Balıkçı barınağının liman'a dönüşmesi zorlaştı Tirebolu Balıkçı Barınağı’nın limana dönüştürülmesi projesine yapılan itiraz sonucu yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Domaç, yaptığı yazılı açıklamada, bakanlığın kararına itiraz için TİRDEF üyesi Çevre, Kültür ve Turizm Derneği'nce geçtiğimiz yıl Ordu Bölge İdare Mahkemesi'ne dava açtıklarını kaydetti. Mahkeme tarafından 30 Nisan tarihinde yürütmeyi durdurma kararı alındığını kaydeden Domaç, mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı çıktığını aktardı. Domaç, kararın kendilerini sevindirdiğini belirterek, "Bu karar balıkçı barınağının bir kısmının ticaret limanına dönüştürülmesi hususunda bakanlığın aldığı kararın yürütmesinin durdurulması anlamına geliyor.

TİRDEF olarak ilk planda istediğimiz yürütmenin durdurulması kararının alınmasını olumlu bir adım olarak görüyor, dava sonucunda da Tirebolu'nun kazanmasını diliyoruz" ifadesinde bulundu. Liman olmasını savunanlar nerdeler? Balıkçı barınağının bir bölümünün limana çevrilmesi projesine karşı çıkan grup,Dernek ve sivil insiyatifler gelişmeleri yakından takip ederken,Liman için gelen bilirkişilerle görüşürken,Endişe ve önerilerini sıralarken balıkçı barınağının limana dönüşmesini savunan kişi ve yöneticiler acaba hangi çabayı sarfettiler? Her ağızı açıldığında TİRDEF'i eleştirenler niçin savundukları bir projeyi takip bile etmekten aciz ve uzak kaldılar? Tirebolu balıkçı barınağının mahkeme aşaması devam ediyor.Ara karar bu alanın Limana çevrilmesi düşüncesine karşı yönde çıkmıştır..Herşey mahkeme sonucunda net bir şekilde ortaya çıkacaktır..

Editör: TE Bilişim