ATIKLAR ORTADA KALDI
 
İzmir'in Özdere beldesi balıkçı barınağında 1/11/2012 tarihinde bir teknede elektrik kontağından çıkan yangın nedeniyle yirmi iki tekne yanarak batmıştı. Bu feci olaydan sonra çevre kirliliği de olmuş ve bundan da en çok deniz etkilenmişti.
 
Denizde oluşan akaryakıt kirliliği için gerekli önlemler alınmış ve denizden toplanan petrol ürünleri torbalara konarak kooperatife ait bir odada depolanmıştı.
 
S.S Özdere Ahmetbeyli Su Ürünleri Balıkçı Kooperatifi Başkanı Hasan Hüseyin Can o tarihten itibaren kirliliğe neden olan atıkların alınması için ilgili makamlara defalarca yazı yazmalarına rağmen bir sonuç elde edemediklerini belirtmiştir. Atıkların yeni bir çevre kirliliğine neden olmasından endişe duyan başkan Can son olarak Menderes Kaymakamlığına 16/05/2013 tarihinde konuyla ilgili dilekçe vererek atıkların alınmasını istemiştir. Aradan beş ay geçmesine karşın kaymakamlık makamının da yazıya cevap vermemesi atıkların akıbetini belirsizliğe sokmuştur.
 
Kooperatif başkanı Hasan Hüseyin Can kirli atıkların alınması için çalmadıkları kapı kalmadığını ifade ederek yetkililerden en kısa sürede konuya çözüm bulmalarını istedi.

Editör: TE Bilişim