Balık partisinde alabora dehşeti

Çeşme'de üç arkadaş her hafta sonu yaptıkları balık avı partisini fırtına uyarısına rağmen ertelemedi. Tekne açıkta alabora oldu. Arkadaşlardan biri orada, diğeri kıyıya 300 metre kala can verdi. 4 saat yüzen Bağcı ise karaya ulaştı

İzmir Gıda Çarşısı Esnaf Derneği Başkanı Ömer Cinstaş (58) ile yine aynı çarşıda esnaflık yapan Bülent Tutal (39) ve Mehmet Selami Bağcı, her hafta sonu olduğu gibi önceki sabah da balığa çıkmak için Çeşme'ye gitti.

Banyoz mevkisindeki Günkent Sitesi'ne gelen 3 arkadaş, balıkçıların "fırtına çıkacak" uyarısına rağmen, "biz o saate kadar döneriz" diyerek, Bağcı'nın kullandığı 4.5 metrelik tekneyle denize açıldı. Saat 16.00'ya kadar avlanan arkadaşların teknesi, 3 kilometre açıkta fırtınaya yakalandı.

3 YAŞINDA OĞLU VAR, EŞİ HAMİLE

Teknenin batacağını anlayan Bağcı, arkadaşlarına çizmelerini çıkarttırdı. Tekne alabora olurken 3 arkadaş denize atladı. Hepsi de iyi yüzme bilen arkadaşlardan kısa sürede yorulan Cinstaş suda kayboldu.

Tutal ve Bağcı ise birlikte kıyıya yüzmeye başladı. Dört saat yüzen 2 arkadaştan Tutal, kıyıya 300 metre kala gücü tükenince daha fazla dayanamadı ve azgın dalgaların arasında kayboldu.

Bağcı ise İltur Sitesi'nden sahile çıkmayı başardı. Bağcı'yı kıyıda vatandaşlar yarı baygın bulurken Ömer Cinstaş'ın cesedi birkaç saat sonra karaya vurdu.

Behir adında 3 yaşında bir oğlu bulunan ve eşinin de hamile olduğu öğrenilen Tutal'ın cesedi ise Sahil Güvenlik botu ve helikopterle yapılan çalışmalar sonucunda dün sabah 08.00 sıralarında su yüzeyinde bulundu.

Editör: TE Bilişim