İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, Gediz Havzası İlleri Çevre Koruma Hizmet Birliği Meclisinde yaptığı konuşmada, İzmir dışında kalan ve Gediz Nehrinin geçtiği illerin Gediz Eylem Planına uymadığını belirtti.  

İzmir eylem Planına Uydu

Manisa İl Özel İdaresinde düzenlenen ve Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz’ün başkanlığını yaptığı Gediz Havzası İlleri Çevre Koruma Hizmet Birliği Meclisi toplantısında konuşan Gediz Havzası İlleri Çevre Koruma Hizmet Birliği Encümeni ve İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, Kütahya, Uşak, Manisa ve İzmir il sınırları içinden geçerek verimli toprakları sulayan Gediz Nehri’nin halen temizlenemediğini savundu. Başkan Değirmenci, “İzmir ilinde Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (OSB) haricinde arıtması olmayan ilçe kalmadı. Kemalpaşa OSB’nin de arıtması var ancak o da % 20’lik bir kapasite ile çalışıyor” dedi.

Köylerin atıkları toplanıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesinin katı ve sıvı atıkların bertarafı konusunda hassas davrandığına işaret eden Meclis Başkanı Serdar Değirmenci, “Biz İzmir il Genel Meclisi olarak Türkiye’de örnek olan köylerin evsel atıklarının toplanması projesini hayata geçirdik. Gediz Nehrinin geçtiği hiçbir köy atıklarını nehre atmıyor. Örnek projemizi belediye başkanları ile yaptığımız protokol sayesinde sağlıklı bir şekilde sürdürüyoruz. İzmir’de 597 köyün evsel atıkları düzenli olarak toplanıyor. Öte yandan İl Özel İdaresi olarak ilçelerimizin Katı Atık Bertaraf Tesisine de ortak olduk. Daha yaşanır kent için belediyelerimiz el ele projeler üretiyoruz” diye konuştu.

Gediz’de Balık Tutmak Başka Son Bahara Kaldı

2008 yılında Gediz Havzası Koruma Eylem Planın hayata geçirildiğini hatırlatın İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, “O dönem yapılan toplantıda Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu herkesi 2012 yılı Eylül ayında Gediz Nehrinin sonunda bulunan Menemen Emiralem Regülatöründe balık tutmaya davet etmişti. Görülüyor ki Gediz’de balık tutmak başka bahara kaldı. İzmir dışında kalan ve Gediz Nehrinin geçtiği illerin Gediz Eylem Planına uymadığını görüldü” dedi.

Editör: TE Bilişim