Balık ağlarına da uydudan takip!

Türkiye’de ilk kez geliştirilen Balık Ağı İzleme Birimi sayesinde artık balık ağları da Mobiliz Araç Takip ve Filo Yönetim Sistemi üzerinden uzaktan izlenebiliyor

Türkiye’de Yeni Nesil Araç Takip ve Filo Yönetim Sistemleri’nde teknoloji lideri Mobiliz’in yetkili Servis Sağlayıcılarından Filotek tarafından Türkiye’de ilk kez geliştirilen Balık Ağı İzleme Birimi sayesinde artık balık ağları da Mobiliz Araç Takip ve Filo Yönetim Sistemi üzerinden uzaktan izlenebiliyor.

Sistem sayesinde balıkçıların kötü hava şartları ya da büyük balıklar nedeniyle yaşadığı yüksek maliyetli balık ağları kayıplarının önüne geçilebiliyor.

Denizde sabit ve hareketli ağlar ile baragadi oltalar, tuzlu suya ve her türlü kötü hava koşullarına dayanacak şekilde tasarlanan Mobiliz DT500 veri ünitesi temel alınarak geliştirilen ürün ile uzaktan takip edilebiliyor, alınan konum bilgisi ile yeri tespit edilebiliyor.

Mobiliz’in yetkili Servis Sağlayıcısı Filotek tarafından geliştirilen Balık Ağları İzleme Birimi, uygun maliyetleri ile balıkçıların ağ kayıplarının önüne geçerek kazanç sağlıyor. Yapılan yatırım çok kısa sürede balıkçıya geri dönüyor. 

Balık Ağları İzleme Sistemi Nasıl Çalışır?

Mobiliz DT500 veri ünitesi GPS uydularından almış olduğu koordinat değerlerini içerisinde bulunan GSM Data hattı üzerinden ve GSM baz istasyonları kaplama sahası içerisinde www.filoser.com internet sitesine göndermektedir.

Kullanıcı bu siteye girerek kendisine verilmiş olan şifre ile denizdeki ağlarının veya baragadi oltalarının konumlarını ve denizdeki hareketlerini sürekli olarak izleyebilmektedir. Mobiliz DT500 veri ünitesi dahili 13.6 Amper saat kapasitesindeki Li-Polimer batarya ile bir kez şarj edildikten sonra 24 saat içerisindeki veri aktarma sayısına bağlı olarak 1-32 ay arasında yeniden şarj edilmeksizin koordinat bilgisi gönderecek çalışma kapasitesine sahiptir.

Balık Ağları İzleme Birimi Özellikleri Nelerdir?

• Fotosel çakar led lamba ve reflektör,
• GPS uydularından aldığı koordinat bilgilerini GSM baz istasyonları üzerinden gönderen Mobiliz DT500 veri ünitesi ve su geçirmez poliüretan koruyucu kutu,
• Su üstü gemi radarlarının sinyallerini yansıtan radar reflektörü,
• Dış yüzeyi poliüretan malzemeden üretilmiş ve iç boşluğu yine poliüretan malzeme ile doldurulmuş 32 cm çapında 76 cm uzunluğunda ve 17 kg yüzdürme kapasitesinde taşıyıcı şamandıra,
• Toplam 240 cm uzunluğunda ve 15 kg ağırlığındaki galvaniz kaplı donanımın deniz yüzeyinde sürekli dik konumda durmasını sağlayan denge ağırlığı ve fır döndü bağlantı halkası.

Editör: TE Bilişim