Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Yardımcısı Selim Dursun, Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürü Ahmet Selçuk Sert ve Kıbrıs Türk Kıyı Emniyeti G enel Müdürü Cemalettin Şevli'nin de bulunduğu ziyarette bölgede denizcilikle ilgili bir takım istişarelerde bulunuldu.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Necdet Takva, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve İMEAK DTO'nun desteklerini görmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Necdet Takva, “Burda şu anda en üst düzeyde konuklarımız var. Ulaştırma Bakan Yardımcımız, DTO'nun en üst düzey yönetimi şu anda buradalar. Daha ne olsun. Varsa da bir eksiğimiz af ola. Diğer eksikliklerimiz ve taleplerimiz için de hem Ulaştırma Bakanlığımız hem de İMEAK Deniz Ticaret Odamız yine fark yaratarak elbette duyarlılıklarını ortaya koyacaklardır” dedi. Kıbrıs Türk Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Cemalettin Şevli ise, “Van için burdayız. Biz inanıyoruz ki her şey çok daha iyi olacak. Burdan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısına, İMEAK DTO Yönetimi Başkan Yardımcılarına ve değerli heyete çok teşekkür ederim. Bizi onurlandırdılar” dedi.

'Burada güzel hizmetler vereceğiz'

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı ise Bakanlık olarak daha güzel Van ve Türkiye için iş başında olacaklarını dile getirdi. Dursun, şunları söyledi: “Van Denizi'mizin yaşamını daha uzun süre devam ettirebilmesi için Çevre Bakanlığımız, Enerji Bakanlığımız, devletimizin çeşitli birimleri, bir araya gelerek buraya güzel hizmetler vermeyi ve geleceği kurtarmak adına yapacağımız çalışmaları paylaştık. İMEAK DTO'nun da buraya çok şey katacağına inanıyoruz. Üç yıl önce açıldı burda bugün bu kadar güzel hizmetler sunan bir İMEAK. Daha güzel işler, daha güzel şeyler ne için Van için Türkiye için” dedi.

'Van bizim için bir deniz şehridir'

İMEAK DTO Başkan Yardımcısı Şadan Kaptanoğlu da, oda olarak her zaman ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Kaptanoğlu, şu ifadeleri kullandı: “Van bizim için bir deniz şehridir. Dolayısıyla da bize burda görev düşüyor. Biz odalar birliği çatısı altında bütün odalar kardeşiz. Herkesin kardeşi vardır. Kardeşini çok sever. Bir de özel anlaştığı kimyası tutan kardeşleri vardır. Bizim kıyı şeritleri deniz kıyılarıyla ilgili özel bir bağımız var. Van'da onlardan biri. Birlikte el birliğiyle elimizden geleni her zaman yapacağız.

'Bize burdan vazife çıktı'

İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Recep Düzgit, Van temaslarında Oda olarak bir takım vazifeleri not ettiklerini belirterek, “Olayları yerinde görüp incelemek kadar etkin bir durum yok. Bunu bir kez daha gördük. Van Ticaret ve Sanayi Odamızın ne kadar etkin olduğunu gördük. Çok iyi de ağırlandık. Çok teşekkür ederiz. Temsilciliğimizin bizleri hayretler içinde bırakacak çok güzel bir sunumu oldu. Görüşleri oldu. Bize de burdan vazife çıktı. Şimdi bu vazifeyi nasıl yerine getirceğiz onları düşünmemiz lazım. Hem Ulaştırma Bakanlığımıza hem de odamıza burdan bazı görevler sorumluluklar çıktı. Onları düşünüyoruz” deyi konuştu.

DENİZHABER

Editör: TE Bilişim