Başkanlığını Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın’ın üstlendiği seçkin isimlerden oluşan jüri, beş kategoride beş firmayı ödüle layık gördü. Ödüle layık görülen  firmalar ödüllerini sektör temsilcilerinin elinden aldı. Törende ayrıca organizasyonun altın sponsoru olan Turkcell, bir lojistik firmasına ‘Turkcell Özel Mobil İletişim Ödülü’ verdi.

‘Sektörün başarısına inancımız sonsuz’

Törenin açılış konuşmasını yapan DÜNYA Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erdem Top, bu tür ödül törenlerinin sektörlerin fark edilmesi açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekerek şunları kaydetti:  “Geçen hafta yılın en başarılı ihracatçılarına ödüllerini takdim ettik. Bugün ise büyük yatırımlarla yeni hatlar açarak ihracatçıların yükünü taşıyan ve ihracatın rekor seviyelere ulaşmasına önemli bir katkı sağlayan taşımacılık sektörünü farklı bir ödül töreni ile buluşturduk. Ekonomi gazetesi olarak sizlerin de  fark edilmeyi ve ödüllendirilmeyi sonuna kadar hak ettiğinize inanıyoruz.

Lojistik ödülleri ile sektördeki Türk aktörlerin uluslararası ticarette baş rol oynayabilmesi için cesaretlendirici bir adım olmasını, işin organizasyon kısmını da üstlenerek gerçekleştirmeye çalıştık. Sayın Müsteşarımız Talat Aydın başta olmak üzere sektör temsilcilerimizle zorlu bir seçim sürecinden geçerek buraya kadar geldik. Bundan sonra da organizasyonumuzun sizlerin de desteği ile büyüyerek devam etmesini diliyoruz. Ekonomik krizde dahi büyümesini sürdüren sektörün, gelecek yıllarda da stratejik önemini artıracağına inancımız tamdır.

Sizlerin de bildiği gibi lojistik sektörü son 10 yıldır ciddi bir büyüme gösterdi. 8 yıldır sayfalarında lojistik sektörünün haberlerine yer veren Perşembe Rotası, sektörün gelişimini yakından takip etme fırsatını yarattı. Perşembe Rotası’nın zaman zaman yapmış olduğu dosya çalışmaları ve DÜNYA Gazetesi’nin Anadolu’da iş dünyası ile yapmış olduğu toplantılar bize lojistik sektörünün potansiyeli ve ekonomideki önemini fazlasıyla göstermiştir. Bu toplantıların birçoğunda lojistiğin ana konu olarak ortaya çıktığını gördük. Sanayiciler taşımanın önemini kavramış durumda. Devam eden yeni liman projelerinin, havaalanlarının, demiryollar hatlarının hayata geçerek ve güçlü karayolu filosunun eşliğinde Türk lojistik sektörünün doğu-batı, kuzey-güney hatlarında pastadan daha büyük pay alacağına ve küresel pazarda baş rol oynayacağına inancımız tamdır.”

‘Teknolojik yatırımlar sektörü büyütecek’

Organizasyonun ‘Altın Sponosor’u Turcell adına söz alan, Turkcell Kurumsal Servisler ve İş Ortakları Bölüm Başkanı Ethem Eldem, Türkiye’nin 2023 hedeflerine değinerek, şu açıklamalarda bulundu: “Bu hedeflere ulaşma noktasında lojistik çok önemli bir rol oynuyor. Özellikle teknoloji kısmında çok büyük imkanlar olduğunu düşünüyoruz. Cep telefonu sayesinde işlerinizi takip edip, yönetebiliyorsunuz.  Biz de geçtiğimiz yıl ‘akıllı çözümler’imiz ile hem müşterilerimize hem de dolaylı olarak devletimize katkıda bulunmuş olduk. Dış ticaret açığının en büyük nedenlerinden enerji konusuna araç takip sistemleri ya da filo yönetimi sistemleri ile katkı sağlıyoruz. Dolayısıyla lojistik sektörünün bu teknolojilerle daha ilereriye gideceğini düşünüyoruz. Faaliyetlerinizin daha karlı olabilmesi için bu teknolojilerin gerekli olduğunu düşünerek Türkcell olarak her zaman yanınızdayız.”

‘Sektörün önemli bir eksiği kapandı’

Lojistik ve taşımacılık alanında devlet tarafı olarak büyük bir değişimin, yenileşmenin hatta reformun tam merkezinde olduklarını vurgulayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın, son 10 yılda ulaştırma alanında Türkiye’nin çok büyük bir ilerleme kaydettiğini söyledi. Göreve geldiklerinden bu yana lojistiğin tüm alanlarında altyapıdan mevzuatlardaki aksaklıklara kadar bir çok konuda çalışma yürüttüklerini vurgulayan Aydın, bir lojistik ödül töreninin yapılmasının ise hep içinde kaldığını dile getirerek, “Bu sektörün değerlendirilerek içinden başarılı olanların ödüllenlendirilmesini hep istedik ama başaramadık. DÜNYA Gazetesi’ni böyle bir eksiği zamanlıca tespit edip öncü olduğu için kutluyorum. Biz de bakanlık olarak bu organizasyona sonuna kadar destek olacağız” dedi.

5 katagoride 5 firma ödüllendirildi

Gecede Depolama Hizmetleri, Demiryolu Taşımacılığı, Intermodal Taşımacılık, Karayolu Yük Taşımacılığı ve Yılın Başarılı Lojistik Şirketi katagorilerinde tolpam beş ödül sahiplerini buldu. Ayrıca organizasyonun altın sponsoru Turkcell, “Turkcell Özel Mobil İletişim Ödülü” ile bir firmayı ödüllendirdi. Geceye üç ödülün birden sahibi olmayı başaran Ekol Lojistik damgasını vurdu. Depolama Hizmetleri alanında Ekol Lojistik’e ödül verildi. Demiryolu Taşımacılığı katagorisinde Eksper Tren taşımacılık ödül alırken, Intermodal Taşıma alanında ödül alan isim yine Ekol Lojistik oldu. Karayolu Taşımacılığı katagorisinde Omsan Lojistik ödüle layık görülürken, Yılın Başarılı Lojistik Şirketi üçüncü kez ödül alan Ekol Lojistik oldu.

 

Editör: TE Bilişim