Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, “Bu  topraklarda yaşayan bütün vatandaşlarımıza aşkla hizmet eden hükümetimiz, bugüne  kadar Sivas'a ve tüm Türkiye'ye layık olduğu hizmetleri sunmanın gayreti  içerisinde olmuştur” dedi.  

Yılmaz, 12. Gürün Kültür ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen  Uluslararası Gürün Sempozyumu'nun açılış töreninde yaptığı konuşmada, Gürün'e ve  Sivas'a yapılan hizmetlerin, ülkeye yapılan hizmetler olduğunu belirtti.

Zor bir geçitten geçildiğini ifade eden Yılmaz, “Biraz sabredeceğiz,  sabredince inşallah çok daha aydınlık günlere çıkacağız” dedi.

Sivas'ın milletin gönlündeki rolünün çok özel olduğunu, İstiklal  mücadelesinin çok önemli bir durağına ev sahipliği yaptığını belirten Yılmaz,  tarihin en zor imtihanlarından geçilen dönemlerinde, Sivas'ın tarihin akışına  müdahale ederek Cumhuriyeti kurucu şehirlerden biri olduğunu kaydetti.

Sivaslıların, Türkiye'nin tüm vilayetine sevda ile bağlı olduğunu anlatan  Yılmaz, şöyle devam etti:

“Severseniz, sevginin tapusu yoktur, kaydı da yoktur. 'Selimiye'yi  severim' derseniz, seversiniz, 'Zap Suyunu severim' derseniz, seversiniz. Başka  bir şeye de gerek yok. Bu toprağın insanı 81 vilayetine sevda ile bağlı. Bu  topraklarda yaşayan bütün vatandaşlarımıza aşkla hizmet eden hükümetimiz, bugüne  kadar Sivas'a ve tüm Türkiye'ye layık olduğu hizmetleri sunmanın gayreti  içerisinde olmuştur. Bundan sonra da Sivas'ımızı, Gürün'ümüzü çok daha mamur hale  getirmek için bütün gücümüzle çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. İstiyoruz  ki ülkemizin her köşesi, her şehri, Hakkari'den Edirne'ye kadar mamur olsun. Her  insanı mesut ve mutlu olsun. Ecdadımıza layık olmanın, bu kutsal vatanı hak  etmenin yegane yolu, muhabbetimizi artırmak, sevgimizi çoğaltmak ve bu  toprakların her metre karesinde yaşayan insanına ayrım yapmadan hizmet etmektir.  İşte Gürün'de bunu yapmaya çalışıyoruz. Bir şairin dediği gibi 'Her nesnenin bir  bitimi var ama aşka hudut çizilmiyor'. Dolayısıyla memleket sevgisi de böyle bir  şey. Hiçbir sınırı olmayan sevgidir ve bizim inancımızda şu vardır ki, memleket  sevgisi imandandır, vatan sevgisi imandandır. Ne mutlu ki bizler ülkemizi,  memleketimizi seviyoruz, Gürün'ü seviyoruz.”

Programda, Bakan İsmet Yılmaz ve Sivas Valisi Ali Kolat ile sempozyumun  düzenlenmesinde emeği geçenlere plaket verildi. Gürünlü ressam Ali Boğa, yaptığı  yağlı boya tabloyu Yılmaz'a armağan etti.

Yılmaz, daha sonra sempozyum kapsamında Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi  Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazmi Polat başkanlığında gerçekleşen oturumda yapılan  sunumları takip etti.
        
ÇELİK-ÇOMAK OYNADI

Gürün Belediyesi tarafından yapılan hayvan pazarının ve mezbahanın  açılışını sağanak altında gerçekleştiren Yılmaz, çocukların sergilediği sokak  oyunları gösterisini izledi. Bir çocuğun Gürün Belediye Başkanı Mehmet Aktaş ile  birlikte topaç çevirmesini ilgiyle izleyen Yılmaz, kendisi de kısa süre  çelik-çomak oynadı. Vali Ali Kolat, Ak Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin ve  Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü'nün de çelik-çomak oynadığı gözlendi.

Daha sonra Gürün Çayboyu Mahallesi'nde inşa edilen TOKİ konutlarının  açılışını gerçekleştiren Bakan Yılmaz, burada bazı ailelere evlerinin anahtarını  teslim etti. bu kişilerden Hasan Çiftçi ve ailesini yeni evinde ziyaret eden  Bakan Yılmaz, kahve içerek, aileyle bir süre sohbet etti.
     

 

Editör: TE Bilişim