Bakan Yıldırım kaptan koltuğunda

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Bartın’a bağlı Kurucaşile ilçesinde kutlanan 7.Kurucaşile Ahşap Tekne ve Yat festivaline katıldı. 

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Bartın’a bağlı Kurucaşile ilçesinde kutlanan 7. Kurucaişile Ahşap Tekne ve Yat festivaline katıldığı etkinliklerde Çoban Denizçilik- Hüseyin Çoban tarafından yapılan yatları gezdiği sırada Kaptan koltuğuna oturarak, Yat hakkında bilgi alırken, Bu güzel deniz, kumsal, ve Güneş insana büyük rahatlık veriyor.

Deniz ile baş başa olmak ruhen dinlenmenin en güzel yolu sanırım. İnsan’ın yat kaptanı olası geliyor. Ancak bizde Bakanlığımızın kaptanıyız her ne olursa olsun kaptanlığı iyi ve doğru yapmak gerekir dedi.

Daha sonra Gemi kaptanı ve Çoban Denizcilik tersane sahibi Hüseyin Çoban’dan bilgi alan Bakan Yıldırım, Ahşap Gemi , Sandal ve Yat yapımında, Türkiye’nin adresinin Kurucaşile olduğunu dile getirerek, Türkiye İlk Ahşap Gemi ,yat ve tekneYapımı ile ilgili Meslek Lisesi Kurucaşile ilçesinde hizmete açılmıştır.

Osmanlı İmparatorluğundan buyana babadan oğla devam eden bu Ahşap Gemi Yapım ustalığı Meslek okulumuzda yetişen gençlerimizde daha da ileri bir teknoloji gelişme gösterecektir.teknoloji o kadar gelişiyor ki Kurucaşile’li ustalar İmal ettikleri Tekne ve yatlarla bunun en güzel örnekleri vermektedir.

Bizde Ulaştırma Bakanlığı olarak buradaki meslek lisemize, ustalarımıza her türlü desteği vermekteyiz. Yine Tekkeönünde “ Yat ve tekne yapımcılığı “ için 28 dönümlük arsayı kamulaştırarak, Ahşap Yat ve Tekne yapım sitesi oluşturacağız. Bundan böyle küçük imalat atölyelerinde değil çok gelişmiş ve teknoljik tersanelerde ustalarımız imalatlarını yapacaklardır dedi.

 



 

Editör: TE Bilişim