Ulaştırma bakanı Binali Yıldırım İstanbul'da Kıyı emniyeti Anadoluhisarı tesislerinde İstanbul'da görev yapan Bakanlığına bağlı kurumların yöneticilerine ,çalışanlarına ,sektörün temsilcilerine Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürlüğünün organizesiyle bir iftar yemeği verdi.

İftar yemeğinde  Devlet Bakanı Başbakan Yardımcısı Hüseyin ÇELİK'te konuklar arasındaydı.

Yemeğin ardından  kısa bir konuşma yapan Hüseyin ÇELİK İstanbulun Trafiğinden sözetti ve  kendisine denizci kağıdı veren Ulaştırma Bakanına teşekkür edip konukların gelecek ramazan bayramını kutladı.


Daha sonra Kürsüye gelen Ulaştırma bakanı Binali YILDIRIM Hüseyin ÇELİK'le Gayet uyumlu çalıştıklarını belirtti, YILDIRIM sözlerine şöyle devam etti:

"8. yılın içerisindeyiz ulaşım tarihinin son döneminde birlikta yola çıktık ve çok önemli projelere imza attık. Evet milli eğitim bakanlığının müşahiştliğini yaptım ve sayın bakanımla birlikte 2 bakanlık kardeş bakanlık gibi özellikle evrensel hizmet sorumluluğunda çok güzel projeler gereçkleştirdik.30 bin civarında okulda  bilgisayar bilgi teknolojileri sınıfı.2000 civerında okulda bilgisayar destekli fen laboratuvarı,yazılım materyali gibi bilişim alanında ülkemizin gelişmesini sağlayacak yatırımları birlikte yaptık ve  bakanlığımız evrensel hizmet fonundan desteklemek konusunda hiç bir fedakarlıktan kaçınmadık.

Geçtiğimiz birkaç yıl içerisinde bilgi topluma adına gençlerimize okullarımıza sadece bizim bakanlığımızın yatırmı 1 katrilyonu aştı.Milli eğitim bakanlığımızın yanında çok fazla anlam ifade etmez ama eğitime bakışımızı ve geleceğe yatırım anlayışımızı ortaya koyması açısından çok önemli bir katkı olduğunu düşünüyorum.u katkılardan dolayıdırki 1 hafta önce yayınlanan raporda Türkiye bilgi toplumu ve internet kullanımında avrupanın 5. dünyanın11. ülkesi olarak açıklandı 2003 yılında geniş bant internet gelişiminin bile olmadığını düşünürsek 7.5 yılda aldığımız mesafe  hiçte küçümsenecek bir mesafe değildir."

İnternet kullanım oranının  %42 ye çıktı avrupa birliği oranı ise %55 olduğunu anlatan Binali YILDIRIM. Dolayısıyla bilişim alanında yapılan yatırımlar ülkemizi her bakımdan çok daha hızlı adımlarla geleceğe taşıyor dedi.

Binali YILDIRIM konuşmasında anayasa değişikliği ve halk oylaması ile ilgilide bilgiler verdi.Anayasa değişikliği halk oylamasının  ayrıntıya girmeden ve nelerin değiştiğinede pek bakılmadan seçim propagandası havasında yapıldığına dikkat çeken YILDIRIM Anayasa değişikliğini hangi derde deva olacağı pek gündeme gelmiyor dedi.

 

Editör: TE Bilişim