Eski Ulaştırma Bakanı ve AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Binali Yıldırım, Seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği İzmir’in Foça ilçesinde balıkçıları ziyaret etti. Teknelerini Ak Parti bayrakları ile donatan balıkçılar,  Binali Yıldırım’ın balıkçı barınağına gelmesiyle birlikte ‘Reis sonuna kadar seninleyiz”  yazılı bir pankart açtı.  Kendisine gösterilen sıcak karşılamadan ötürü memnuniyeti ifade eden Binali Yıldırım, Foçalı balıkçılara  “Bende her daim sizlerin yanındayım ” dedi. Oldukça sıcak bir havada gerçekleşen ziyaret şölen havasına dönüştü
 
Foçalı balıkçılar ve basın mensupları ile birlikte Foça  balıkçı barınağından  Muratoğulları isimli balıkçı gemisi ile denize açılan  Binali Yıldırım, geminin dümenine geçti. Binali Yıldırım,gemiyi kullanırken kendisini ısrarla fotoğraf çekmek isteyen basın mensuplarına  “ Bizim dümen ile işimiz yok, bizim sevdamız hizmet” dedi.Binali Yıldırım,. Balıkçı Barınağındaki kahvehaneyi ziyaret ederek, balıkçıların  sorunları dinledi.

 


 BİNALİ YILDIRIM FOÇADA
Ulaştırma bakanı olduğu dönemde  Foça’ya bir balıkçı barınağı kazandıran Binali Yıldırım’a teşekkür eden Balıkçılar, eski bakana övgüler yağdırdı.İzmir Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifleri Birlik Başkan Vekili Hasan Eser, Eski Bakan Yıldırım’a  üzerinde, “2010 Yılında Foça ilçemize kazandırdığınız balıkçı barınağından ötürü  bölgemiz balıkçıları adına teşekkür eder saygılar sunarım”  yazan  bir teşekkür plaketi takdim etti. İzmir’li balıkçıların temsilcisi Hasan Eser, takdim sırasında yaptığı konuşmada,  “İlçemiz Foça asırlarca farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış, 3 bin yıllık tarihi geçmişi olan bir liman kentidir.Konumu dolayısıyla uzun yıllardır, Akdeniz,Marmara ve Karadenizli balıkçıları da dönem dönem ev sahipliği yapan Foça ilçesi  Ege’nin en önemli balıkçı kasabası olup, bir balıkçılık üssüdür. Ancak  gerek tarihi önemi, gerekse  konumu dolayısıyla  Türkiye’nin en önemli balıkçı kasabalarından olan bu ilçede balıkçılar bundan 2 yıl öncesine kadar doğal liman şartlarında çalışıyorlardı . Fırtınalı havalarda evlerinde başını yastığına koyup gönül rahatlığı ile uyuyamayan balıkçılarımız, sabahlara kadar teknelerine zarar gelmesin diye uykusuz kalıp teknelerinin başında  nöbet tutuyorlardı. Sabahtan akşama kadar deniz üzerinde çalışıp,yorulan balıkçılarımız akşam olup limana döndüklerinde  avladıkları balıkları karaya çıkarıp, mazot,su,kumanya gibi ikmallerini yapmak için yanaşacak bir  kıyı bulamıyorlardı.Çünkü Foça’da bir balıkçı barınağı yoktu.Foça balıkçısı doğal liman şartlarında çalışıyordu.Doğal liman şartlarında 8,10 tekne üst üste yanaşarak  konaklayan teknelerimiz  birbirlerine maddi hasarlar verebiliyordu.Foça’da  Barınak sorunu sadece Foçalı değil, tüm bölgemiz balıkçılarının en ciddi sorunuydu.Her yerel ve genel seçimde siyasetçiler ve siyasi partiler ilçemiz balıkçılarına gelip iktidar olduklarında Foça’ya bir balıkçı barınağı kazandıracaklarını vaat edip bu vaatlerini de seçim bildirgelerinde yayımlıyorlardı. Ancak bu vaat  hep sözde kalıyor,bir türlü hayata geçmiyordu. Neyse ki gün geçti,devran döndü Ak Parti’nin iktidar olması ile birlikte  tüm denizcilerin dostu olan  Sayın Binali Yıldırım, Türkiye’nin Ulaştırma Bakanı oldu. Türkiye genelinde denizcilik camiasına çok önemli yatırımlar kazandıran denizci dostu bakanımız ilçemiz Foça’ya da Türkiye’nin en çevreci ve modern balıkçı barınağını çok kısa bir sürede kazandırdı.Foça’da böyle güzel bir barınak bölgemiz balıkçıları için Hayaldi Gerçek Oldu. Bu hayalimizi de Sayın Binali Yıldırım gerçekleştirdi. Kendisine İzmir’li balıkçıların temsilcisi olarak bölgemiz balıkçıları adına en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum.Lakin Sayın Bakanımıza  ne kadar teşekkür etsek azdır. Allah her topluma böyle kutlu bir Ulaştırma bakanı nasip etsin, Allah’ın hidayeti,rahmeti,bereketi bakanımızın üzerine olsun.12 haziranda yapılacak olan  seçim yarışında  Sayın bakanımıza başarılar diliyorum.Allah bakanımızın yar ve yardımcısı olsun.” İfadesinde bulundu.
 
Eski Ulaştırma Bakanı ve AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Binali Yıldırım şahsına verilen plaket nedeniyle  balıkçılara teşekkür etti.Ayrıca ziyaret sırasında İzmir’li balıkçıların temsilcisi Hasan Eser, “Balıkçılık sorunları ve çözüm önerileri”  konulu bir dosyayı  Binali Yıldırım’a verdi. Eser,  dosyanın Türkiye’de faaliyet gösteren tüm su ürünleri kooperatif başkanlarından görüş alınarak Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği tarafından hazırlandığını söyledi. Eski Bakan Yıldırım , kendisine verilen dosyada ki öneri ve istekleri titizlikle inceleyeceğini kaydetti.
 
Editör: TE Bilişim