ERZİNCAN (CİHAN)- Denizcilik Müsteşarlığı tarafından Türkiye genelinde 8 ile gönderiler A tipi tekneler baraj göllerinde hizmet vermeye başladı. Erzincan’ın Kemaliye ilçesine Denizcilik Müsteşarlığı tarafından gönderilen 30 kişi kapasiteli A tipi çok amaçlı tekne, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın katıldığı törenle hizmete girdi.

Kemaliye ilçesinde düzenlenen törene Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Erzincan Valisi Abdülkadir Demir, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk, Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, Kıyı Emniyet Genel Müdürü Salih Orakcı, Devlet Hava Meydanları Genel Müdürü Orhan Birdal, AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, bürokratlar ve Kemaliye halkı katıldı.

Fırat Nehri kenarında düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Erzincan Valisi Abdülkadir Demir yaptığı konuşmada, iç suların ülkemizde yeteri oranda değerlendirilemediğini dikkat çekerek, Sayın Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile birlikte unutulan iç suların yeniden yolcu taşıma ve turizm alanında kullanılmaya başlanıldığını belirtti.

İÇ SULARIMIZ DENİZCİLİĞİN ÖNEMLİ FAALİYETLERİ ARASINDA YER ALIYOR
AK Parti Hükümeti öncesine kadar Denizcilik alanında ve iç sularda yeteri hizmetin verilmediğini belirten Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Hükümetimiz dönemine kadar Denizcilik deyince akla Marmara, Karadeniz, Akdeniz, Ege gelirdi. Şimdi denizcilik deyince Van gölünden tutun bütün baraj gölleri bizim görev alanımız içerisinde buralara liman başkanlıkları kuruyoruz, su sporları için organizasyonlar yapıyoruz. İskeleler yapıyoruz. Bu ve buna benzer bu tekne tipinden 8 tane dağıttık. Sadece Eğin’e değil, 8 taneyi, Gaziantep’e, Diyarbakır’a, Beyşehir Barajına, Elazığ’a toplam 8 tane teslim ettik. Artık iç sularımızda denizciliğimizin önemli bir faaliyet alanı haline geldi. Tekneler ile buraların güzelliklerini sadece karadan değil, denizden, sudan da görme imkanı bulacaklardır gezenler. Deniz kültürünü, deniz adetlerini, denizin bereketini daha fazla elde etmek, daha fazla kullanmak fırsatı bulacaklardır." diye konuştu.

"YURDUMUZUN DOĞUSU İLE BATISINI BİRBİRİNE KARDEŞ YAPIYORUZ"
Bakan Yıldırım, "Bu tekne aslında İzmir’le Erzincan’ın kardeşliğini temsil ediyor. İzmir’e gider gitmez, İzmir’de yapılan bu tekneni biri hemen Erzincan’a gidecek dedik ve Erzincan’dan da Eğin’de iskeleye yanaşacak, böylece Erzincan’la İzmir’in kardeşliğini bir dostluk köprüsünü hem uçak seferleri ile başlattık, hem de İzmir’den bu tekneği Eğin teknesini buraya göndererek başlatmış olduk. Böylece yurdumuzun doğusu ile batısını bir birine yaklaştırıyoruz kardeş yapıyoruz." ifadelerine yer verdi.

"VATANIN HER KARIŞINA HİZMET GÖTÜRÜYORUZ"
Bakan Binali Yıldırım, 780 bin kilometrelik vatan toprağının her karışına hizmet götürmenin hükümetin boynunun borcu olduğunu söyledi. Karadeniz'i güney illeri ile Kemaliye üzerinden bölünmüş yollarla bağlayacaklarını vurgulayan Bakan Binali Yıldırım, "Trabzon'dan Erzincan'ı, Kemaliye'yi, Elazığ ve Diyarbakır'ı birbirine bağlayarak, kuzey güney bağlantısını yapacağız. Bölünmüş yollarla kardeşliği artırıyoruz, bölünmüş yolların güzelliği de bu. Yollar yapılırken iller arası kardeşlik artıyor. Bizim amacımız altyapıyı, yolları, su yollarını, hava taşımacılığını geliştirerek, böyle alanlara gelen ziyaretçi sayısını artırmaktır. Bu ilçenin yollarına ilk kazmayı vurduğumuzda insanlar gülmüştü. Ama ne oldu, biz bu yolları yaptık. Siz sert bir kaya gibi arkamızda durduğunuz sürece biz bunları yaparız, yapmaya da devam ederiz. 780 bin kilometrelik vatan toprağının her karışına hizmet götürmek bizim boynumuzun borcudur. Bugüne kadar götürdük, bundan sonra da götüreceğiz." diye açıklamada bulundu.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve beraberindekiler Denizcilik Müsteşarlığı tarafından yaptırılan A tipi çok amaçlı teknenin açılışını yaptı. Bakan Binali Yıldırım, 30 kişilik tekne ile Keban Baraj Gölü üzerinde gezinti yaptıktan sonra teknenin dümenine geçerek, bir süre tekneyi sürdü. Bakan Yıldırım daha sonra Tunceli Çemişgezek ilçesine helikopter ile gitti.

Editör: TE Bilişim