Bakan Yıldırım Açılışlara Katıldı

İhlas Holding tarafından inşa edilen belediye binası ile Yalova Valiliği'nin yaptırdığı Armutlu Kaymakamlık binası, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından hizmete açıldı. İDO'nun özel seferi ile Yenikapı'dan Armutlu'ya gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İskele'de coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. Yıldırım, ilçe merkezinde 1.5 milyon liraya valilik tarafından yaptırılan 4 katlı kaymakamlık binasının açılışını yaptı. Bakan Yıldırım daha sonra Kaymakam Şevket Atlı'nın odasına çıkarak belediyenin düzenlemesini yapacağı Armutlu Meydanı hakkında bilgi aldı.

Bakan Yıldırım ve Vali Mehmet Ersoy, daha sonra İhlas Holding tarafından inşa edilen belediye hizmet binasına geldi. İhlas Turizm'in 2 bin 500 metrekare kapalı alan olarak tefrişi dahil tesis edip belediyeye teslim ettiği binanın açılışında konuşan Bakan Yıldırım, kendisinin de ilçe sakini olduğunu bildirdi. Bakan olmadan önce Armutlu'da küçük bir daire satın aldığını anlatan Bakan Yıldırım, yaz aylarında bu şirin beldeye geldiğini ifade etti.

Bakan Yıldırım, 1994 yılında İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmesi Müdürlüğü'ne getirilmesi ile Yenikapı'dan Armutlu'ya ilk seferleri başlatarak buradaki birçok İstanbullu'nun virajlı yollardan kurtarıldığını söyledi. Bakan Yıldırım, "Armutlu'ya gelirken bir günümüz yollarda geçti. Genel müdür olduktan sonra ilk işim Armutlu seferlerini başlatmak oldu. Deniz köprüsü ile Armutlu'yu İstanbul'a bağladık. Şimdi Armutlu İstanbul'un mahallesi gibi oldu. Ondan sonra turizmi gelişmeye başladı. İhlas Holding'in Armutlu'ya gelmesine de bu deniz otobüsü seferleri vesile oldu. Bakan olduktan sonra iskele eskiydi, değiştirilmesi istendi, yeniledik. Yolcu terminali yoktu, yaptık. Balıkçı Barınağı'nın temelini atıyoruz. Kanalizasyon arıtma tesisleri inşaatı başladı. Yalova'ya da hizmetlerimiz sürüyor. Altınova'da 40 tersane kurulacak bir imkan sağladık. Burada en az 5 bin kişi çalışacak. 3 organize sanayi bölgesi kuruluyor. Çiçekcilik, bilişim ve Tersaneler Bölgesi ile Yalova gelişiyor. Ama bir eksiğimiz var. Yalova-Armutlu yolu ne olacak? Buraya plansız, kamulaştırmasız girmişler, yolda çakılı kalmışlar. Bu yolu da inşallah biz bitireceğiz. Çünkü dağ gibi sorunları hizmete dönüştüren bir Başbakanımız var. İnsanını seven bir Başbakanımız var. 6 yılda 15 bin kilometre duble yol inşa edildi. Bu belediye binamız da Armutlu'ya hayırlı olsun. Katkılarından dolayı İhlas Holding'e teşekkürlerimizi sunuyorum" diye konuştu.

Yalova Valisi Mehmet Ersoy da yeni yapılan binaların personelin daha rahat bir ortamda çalışması için inşa edilmediğini kaydederek, "Bu binalar, devletin güler yüzü ile şefkatli yüzü ile vatandaşın hizmet alabilmesi için inşa edildi. Hizmet almak için gittiğiniz devlet mekanlarında Armutlular artık hizmeti rahatça alabilecektir. Böyle iki tesis ile Armutlumuz devletten hak ettiği hizmeti rahatlıkla alacaktır" dedi.

İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yavuz Özgün de holding olarak Armutlu'da olmaktan, Armutlu'ya katkı da bulunmaktan ve Armutlu'yu kendi evleri olarak görmekten büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Özgün, "Armutlu'ya inşa ettiğimiz tatil köyüne, yurt içi ve dışından yılda 150 bin misafir geliyor. Bu potansiyel ilçemizin ekonomisine, turizmine ve tanıtılmasına büyük katkılar sağladı. Armutlumuzu bütün Türkiye tanımaktadır. İlçemizin kültürel ve sosyal zenginliklerine elimizden geldiği kadar İhlas Holding olarak destek vermeye çalıştık. Bugüne kadar Armutlu'ya yaptığımız hizmetler de var. İlk olarak Armutlu'da bir lisemiz bulunmamaktaydı. Enver Ören Çok Program Lisesi'ni inşa ettik. Belediye termal sondaj kuyusunun açılması, şehir parkının yapılması, hizmet araçları ve tam donanımlı itfaiye aracı alınması, bordur ve parke taşı gibi destekler sağlandı. Son olarak belediye hizmet binasını inşa ettik. Bu bina 2 bin 500 metrekare kapalı alanda hizmet vermektedir. Belediye Başkanımız Mehmet Birkan'ın son 5 yıldaki gayreti ve özverili çalışmaları ile Armutlu hızlı bir değişim yaşadı. Hızla tamamlanan alt yapı ve üst yapı çalışmaları, ilçemizin gelişen ekonomisi Armutlu'yu Türkiye'de örnek bir ilçe ve model haline getirdi. Başkanımızın bu özverili çalışmaları bizi kamçılamaktadır. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır. Bugün burada hizmete açılacak olan belediye hizmet binasının ve diğer hizmetlerin ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyor, Yönetim Kurulu Başkanımız Dr Enver Ören Bey'in selam ve saygılarını sunuyorum" dedi.

Armutlu Belediye Başkanı Mehmet Birkan, İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Enver Ören'e sunulan fahri hemşehrilik beratını Yavuz Özgün'e teslim etti.

Ak Parti Yalova milletvekili İlhan Evcin de Armutlu halkının sağduyulu olduğunu kaydederek, bu desteği 29 Mart seçimlerinde de göstereceğine inandığını belirtti.

Daha sonra Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 4.5 milyon liraya DLHİ tarafından yapılacak Armutlu Balıkçı Barınağı'nın temelini attı. İhlas Armutlu Tatil Köyü'nü de ziyaret eden Bakan Yıldırım, buradaki çocukların ve yaşlıların hatırını sordu. Yıldırım, belediye hizmet binası önünde kendisini karşılayanlar arasında bulunan 1 yaşındaki bir kız çocuğunu yanaklarından öptü, iskelede tekerlekli sandalyede gördüğü Fatma Çelikkol'un da hatırını sorarak dua istedi.

 

Editör: TE Bilişim