Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye Denizciler Sendikası Başkanı Hasan Pekdemir ile Karadeniz'de çıkan fırtına nedeniyle Şile'de batan gemiye yardıma giderken dalgaların kayalıklara savurması sonucu batan Kıyı Emniyet botunda görev yapan personellerin ailelerini ziyaret etti. 

Alınan bilgiye göre, hayatını kaybeden, botun kaptanı Cemil Özden ve yağcı olarak görev yapan Turgay Sarıboğan'ın ailelerini ziyaret eden Bakan Yıldırım, başsağlığı dileğinde bulundu. 

Daha sonra hala kayıp olan Mehmet Genç ve balıkçı Mümin Akgün'ün aileleri ile görüşen Yıldırım, üzüntüsünü dile getirdi. Bakan Yıldırım, kazadan sağ kurtulan Ahmet Kasarcı'yı da evinde ziyaret ederek "geçmiş olsun" dileğinde bulundu. 

Ailelere, kazayla ilgili soruşturma başlatıldığını hatırlatan Yıldırım, iddia edildiği gibi kusur ve ihmal varsa bunlarla ilgili sorumlular hakkında ne gerekiyorsa yapılacağını söyledi. Aileleri de dinleyen Yıldırım, ailelerin yanında olacaklarını ifade etti. 

Denizciler olarak büyük bir aile olduklarını belirten Bakan Yıldırım, yaşanan acı olay nedeniyle büyük üzüntü içerisinde olduklarını dile getirdi. 
Editör: TE Bilişim