Türkiye’nin dünyaca ünlü  römorkör üreticisi Sanmar Tersaneleri, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünce düzenlenen ihale sonucunda 2 adet 90 ton çeki gücüne sahip römorkörün inşasının yüklenicisi olmuştu. Bugün o römorkörlerin inşasının başlangıcı olarak omurga kaynatma töreni gerçekleşti. Ulaştırma ve altyapı bakanı Adil Karaismailoğlu eşliğinde gerçekleşen törende, bakan omurga kaynağına başlayarak ilk adımı attı.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Durmuş Ünüvar ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu eşliğinde düzenlenen törende açılış konuşmasını Sanmar Projeler Müdürü Ali Gürün yaptı.

Ali Gürün konuşmasında Çanakkale zaferinden Anafartalar’a oradan da 15 Temmuz’a, kazandığımız zaferlerden bahsederek, pandemi karşısında da verdiğimiz sınavın başarısına değindi. Sanmar olarak ihracata ve üretime yüzerini döndüklerini belirten Ali Gürün, Almanya’ya, Norveç’e, Hollanda’ya, Finlandiya’ya, İtalya’ya, İskoçya’ya ürettikleri ve ihraç ettikleri römorkörleri işaret etti.

‘’Bugünkü Gururumuz Çok farklı.’’

Uluslararası başarılarından bahsettikten sonra Ali Gürün, KEGM’e römorkör üretmenin gururundan bahsederek şu cümleleri sarf etti, ‘’ Bugünkü gururumuz çok farklı, çünkü bu sefer inşa ettiğimiz römorkörler yurtdışına veya özel şirketlere değil, çok değer verdiğimiz KEGM için üretiyoruz. Bu römorkörlerimiz hem SANMAR’ın üretim yelpazesindeki en güçlü römorkörler hem de KEGM’in sahip olacağı çekiş gücü en yüksek römorkörler olacak. Bu güçlü ve yüksek teknolojili römorkörlerimizin boğazda çalışacak olması bizi özellikle memnun ediyor.’’

SANMAR ve UZMAR 35’ten Fazla Ülkeye ihraç ediyor!

Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Durmuş Ünüvar Sanmar ve Uzmar’ın bir çok ülkeye ürettikleri römorkörleri işaret ederek bunları kendi bünyelerinde görecek olmaktan gurur duyduklarını dile getirdi.

Durmuş Ünüvar, ‘’Römorkörlerimizi inşa edecek Sanmar ve Uzmar Tersaneleri 35’in üzerinde ülkeye römorkör inşa etmektedir. Bu römorkörleri ilk kez KEGM bünyesinde görecek olmamızdan duyduğumuz memnuniyeti dile getirmek isterim. Sözleşmeye göre bugüne kadar imzaladığımız maliyeti en uygun proje olduğunu ifade etmek isterim.’’ dedikten sonra tüm çalışanlara kolaylıklar diledi.

''Römorkörler her geçen gün yükü artan boğazlar bölgesinde görev yapacak!''

Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu gelişmiş sanayi bölgesi Yalovada bulunmaktan gurur duyduğunu dile getirerek başladığı konuşmasında KEGM’in Sanmar’a yaptırdığı römorkörlerin ilk kaynak töreninde bulunmaktan mutluluk duyduğunu da ifade etti. Römorkörlerin deniz trafiğindeki can ve mal güvenliğini sağlamada kilit unsurlar olduğundan bahseden Adil Karaismiloğlu,

‘’ Bu tersanede yapılacak olan acil müdahale römorkörleri tamamlandığında her geçen gün yükü artan boğazlar bölgesinde ve ihtiyaç duyulan her yerde görev yapacak.’’ dedi.

Konuşmasında aynı zamanda kurulan Gemi Takip Ve Kontrol sistemleri ve Gemi Trafik Yönetim Sistemi’nden bahsederek seyir can ve mal güvenliğini en üst düzeyde tutma çabalarını işaret etti.

KAPTAN HABER AJANSI

Editör: TE Bilişim