İMEAK DTO Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı bugün yapıldı.

Almanya'dan gelen Bakanlarında bulunduğu heyetin olağan dışı meclis ziyareti dolayısıyla geç başlayan toplantıya Bahri Turan'ın meclise konuşmacı olarak katılan Prof.Dr,Kerim Atamer'e tepkisi damga vurdu.

Meclis toplantısında konuşan DTO Meclis Üyesi Bahri Turan'ın bir sunum için mecliste bulunan Deniz Hukuku Derneği eski Başkanı Prof. Dr. Kerim Atamer hakkındaki iddiaları Prof. Atamer'i zor durumda bıraktı.

Kerim hocayı görünce çok rahatladım,bir konu hakkında kendisiyle görüşmem gereken bir mevzu vardı diye söze başlayan Bahri Turan Şunları söyledi."Biliyorsunuz Türkiye'de bazı olaylar yaşanmakta. Hem yurt içi hem de yurt dışında çok sıkı takip edilen gelişmelerle ilgili negatif meyvelerini almaya başladık.Yurt dışından iş yaptığımız firmalar ve özellikle finans kuruluşlarından insanlar sorular soruyorlardı bizlere, 3- 4 gün önce bir talafon aldım.İsviçre'den iş yaptığım bir kuruluş. Bana biizimle yaptıkları çalışmaları gözden geçirmek istediğini söyledi. Nedenini sorduğumda ,Türkiye'de büyük bir kaos bekleniyormuş, ben her yerden olanlardan farklı bir durum yok dediğimde ve gezi olaylarımı diye sordum ancak hayır deyip kapattı. Daha sonra Singapur'dan birisi aradı ve bu işin gerçeği nedir diye araştırınca olayı öğrendim Olay şu;

CMI (Comite Maritime International)diye bir kuruluş var.Bunların Dünyanın heryerinde üyeleri var. Finans kuruluşların da karar veren mercilerde olan kişiler var. Türkiye'den bir mesaj yazılıyor.2015 Nisan Mayıs Haziran döneminde Türkiye'de insanların can ve mal güvenliği olamayacağı gerekçesi ile düzenlenmiş olan bir etkinlikten feragat edilmesi talebi.Bu mesajı ve endişelerini yönetimle paylaşınca insanlar . Ben bunu araştırdım böyle bir mesaj gönderilmiş" dedi.

Bu mesajı göndermek vatana ihanettir.

Bu mesajın Prof. Atamer tarafından Deniz Hukukçuları Derneği Yönetim kurulu başkanıyken yapılacak bir organizasyonun iptali ile ilgili gönderildiğini söyleyen Bahri Turan" Siz bu yazıyı yazmışsınız,ben yazılan bu yazının arkasında Kerim Atamer olduğunu öğrendim.Türkiye'nin durumunu açıklayan 4-5 madde. Bu yazı benim elimde. Benim sözleşmemi sizin demecinizle askıya aldılar, Siz kimsiniz 2015 te olay olacak diyorsunuz, kahin misiniz? Sizin bunu söyleme hakkınız yok. Şartlar ne olursa olsun böyle bir mesajı yurt dışında bir kuruluşa göndermek vatana ihanettir.benim bağlantılarım bozuldu" diyerek tepki gösterdi.

Editör: TE Bilişim