Bafa Gölü İçin El Ele Verdiler

BAFA Gölünü Kurtarma ve Yaşatma Platformu, her yıl bahar aylarında zeytinyağı fabrikalarının karasuları, göl kıyısındaki balıkçılık tesislerinin atıkları ile kirlenen göl kenarında 'Son çığlık' adıyla eylem yaptı.

Eyleme CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, Tolga Çandar, CHP İl Başkanı Mustafa Öztürk, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Başkan Yardımcısı Zeynep Mat, Maden İş ve Tes İş Sendikası yönetici ve enerji işçileri, Bafa kıyısında kamp yapan Öğrenci Kolektifleri üyeleri, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar katıldı.

Grup, "Doğaya, çevreye, emeğe, insana saygı", "Bafa Gölü değil insanlık ölüyor", "Gençlik Bafa'ya sahip çıkıyor" sloganları attı. Platform Sözcüsü, Bafa Belediyesi eski Başkanı Zühra Dönmez, “Binlerce yılda oluşan Bafa Gölü can çekişiyor. Yaşamın tümüyle bitmesi için önümüzde artık bin yıllar, yüz yıllar, on yıllar yok. Bafa Gölü ölüyor" dedi. Dönmez şunları söyledi; Kirliliğe engel olun “Bafa Gölü'nü besleyen Büyük Menderes Nehri'nin evsel ya da endüstriyel atıklarla kirlenmesinin önüne geçin. Yavru balık çiftliklerini kapatın, ya da atık sularını göle vermeyin. Tarımda kullanılan gübre ve kimyasalların gölü ve Büyük Menderes Nehri'ni kirletmesine engel olun." Yaklaşık bin kişi Bafa Gölü kenarında, Milas - Söke karayolu üzerinde el ele vererek insan zinciri oluşturdu. Eylem sırasında yoldan araçlarıyla geçen bazı vatandaşlar kornalar çalarak eylemcilere destek verdi.

Bafa Gölü için el ele verdiler

Editör: TE Bilişim