Turizm cennetinde kirlilik şoku

 MUĞLA’nın Marmaris İlçe merkezinden geçerek denize dökülen Azmak Deresi’nde görülen toplu balık ölümleri endişe yarattı.

Kemeraltı Mahallesi’nden denize dökülen Azmak Deresi’nde toplu balık ölümleri yaşandı. Marmaris Çevrecileri Derneği üyeleri, olay yerine giderek inceleme yaptı. Derede çoğunluğu yavru olmak üzere çok sayıda balığın öldüğünü belirledi. Bayramın ilk günü başlayan balık ölümlerinin halen sürdüğünü söyleyen Dernek Başkanı Ahmet Kutengin, yetkililere ulaşmakta güçlük çektiklerini, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’ne ölü balıkların fotoğraflarını gönderdiklerini, uzmanların ölümlerin oksijensizlik veya kirlilikten kaynaklanmış olabileceğini kaydettiğini belirtti.

Derede kirlilikten kaynaklanan kokudan dolayı mahalle sakinlerinden sürekli şikayetler aldıklarını belirten Kutengin, "İlçemize gelen misafirlerimizin bu duruma tanık olmaları üzüntü verici bir durum. Derenin temizlenmesi ve ölü balıkların bir an önce kaldırılması gerekiyor" dedi.

Marmaris Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri, balık ölümleriyle ilgili araştırma başlattıklarını belirterek, en kısa sürede dereden alacakları numunelerin laboratuvara gönderileceğini bildirdi.

Editör: TE Bilişim