TÜRK LOYDU BAKÜ’DE “AZERİ TÜRK UYGUNLUK DEĞERLENDİRME HİZMETLERİ LTD. ŞTİ.” Nİ AÇTI

Gemi klaslama ve uygunluk değerlendirmesi alanında gerçekleştirdiği ürün, personel, sistem belgelendirme ve muayene hizmetleri kapsamında 53 yıllık deneyimi olan Türk Loydu Vakfı; Azerbaycan ve bölge ülkelere nitelikli ve süratli yerel hizmet vermek üzere Azeri Türk Uygunluk Değerlendirme Hizmetleri Ltd. Şti.’ni sektörden geniş katılımla Park Inn by Radisson Otelde gerçekleştirilen açılış töreni ile 27.04.2015 tarihinde Bakü’de açtı.

Açılış törenine Türkiye ve Azerbaycan tarafından çok sayıda kamu ve özel sektör temsilcisi katıldı. Türkiye’den Türk Loydu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Zorlu, Başkan Vekili Bülent Alnıaçık ve Yönetim Kurulu üyeleri Halim Mete, Mehmet Kalkavan, Atilla Oksay, Alper Kaya, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı adına Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürü Mehdi Gönülalçak ve Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdür Yardımcısı Ömer Coşkun, T.C. Ekonomi Bakanlığı Bakü Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliğinden Ticaret Müşaviri Sn. Cengiz Türkay ile Gemi Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Sinem Serhan Dedetaş, Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Feramuz Aşkın ve Gemi İnşaa Sanayicileri Birliği Genel Sekreteri ve GİSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Süheyl Demirtaş, Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği Başkanı Başaran Bayrak ile sektörden çeşitli temsilciler katıldı. Azerbaycan adına ise, Denizcilik İdaresi Müsteşar Yardımcısı Shahlar Mammadov ile özel sektörden çok sayıda temsilci yer aldı.

“Azeri Türk Uygunluk Değerlendirme Hizmetleri Ltd. Şti.” uygunluk değerlendirmesi alanında Azerbaycan ve Hazar Bölgesine yerel hizmet vermek sureti ile sektörün ihtiyaçlarına hızlı ve uygun çözümler üretmeyi hedeflemektedir.

Ayrıca 26 -27 Nisan 2015 tarihinde,Türk Loydu Başkanlığında , kardeş ülke Azerbaycan'ın Bakü şehrinde Türk Denizcilik,Enerji ve Sanayisi hakkında toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıya Türkiye Heyeti olarak ;

MUSTAFA ZORLU -Türk Loydu Yönetim Kurulu Başkanı
BÜLENT ALNIAÇIK - Türk Loydu Yönetim Kurulu Üyesi,Başkan Yardımcısı
MEHMET ATİLLA OKSAY - Türk Loydu Yönetim Kurulu Üyesi
MEHMET KALKAVAN- Türk Loydu Yönetim Kurulu Üyesi 
HALİM METE -Türk Loydu Yönetim Kurulu Üyesi, TOBB Başkan Yardımcısı
ALPER KAYA- Türk Loydu Yönetim Kurulu Üyesi
AYFER ADIGÜZEL -Türk Loydu Endüstri ve Belgelendirme Bölüm Başkanı
İLKDOĞAN İLKER KARPUZ -Türk Loydu Deniz Endüstrisi Bölüm Başkanı
SÜPHAN PEKGÜN -Türk Loydu Dış İlişkiler Koordinatörü 
BAŞARAN BAYRAK –Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği Başkanı
FERAMUZ AŞKIN –Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası Başkanı Gemi Gemi Makineleri Işletme Mühendisleri Odasi 
SİNEM SERHAN DEDETAŞ- Gemi Mühendisleri Odası Başkanı
HAYRETTİN ŞAHİN- Denizcilik Sektöründen
İLKER ŞENEL -Denizcilik Sektöründen
SERKAN SÜRER -Denizcilik Sektöründen
Sefer Süheyl DEMİRTAŞ -Gemi İnşaa Sanayicileri Birliği Genel Sekreteri ve GİSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı
Mehdi GÖNÜLALÇAK- Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı- Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürü
Ömer COŞKUN- Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı-Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdür Yardımcısı katılım sağladı...

 

Editör: TE Bilişim