Yapılan son güncellemelere göre Azak Denizi'nde gemi seferleri durdurulurken Karadeniz'de kısmen askıya alındı.
 
Rusya Federal Deniz ve Nehir Taşımacılığı Ajansı'nın basın sekreteri tarafından teyit edildiği üzere, Azak Denizi'nde seyir 24.02.2022 04:00 UTC'den bir sonraki duyuruya kadar geçici olarak askıya alındı.
Gemilerin limanları terk edemediği, bunkering ve diğer ikmal hizmetlerine uzak demirleme alanları haricinde liman sınırları içinde izin verildiği bildirildi. Azak Denizi'ndeki Rus limanlarının yönetimleri tarafından da doğrulanan bilgilerin yanısıra
Ukrayna limanlarındaki durum için yerel yetkililerle temasa geçilmesi gerektiği bildirildi.
 
Karadeniz'de gemi seferleri kısmen askıya alındı
Yapılan 91 No'lu seyir uyarısına göre, Karadeniz'in Kuzey-Batı kesimindeki tüm gemiler için 24 Şubat 2022 04:00 tarihinden itibaren 45-21N paralelinin kuzeyinde kalan tüm gemiler için terörle mücadele önlemleri uygulanacak. Bu nedenle seyir bir sonraki duyuruya kadar yasak.
24.02.2022 saat 16:00'ya kadar olan süre içerisinde kapalı alan ve limanlardan ayrılmak isteyen gemiler, genişliği 4 mil'i geçmeyen deniz bandında tavsiye edilen rotaları takip edecek.
 
Ukrayna'nın yaptığı benzer bir uyarıda, 22 Şubat 04.00 UTC'den bir sonraki duyuruya kadar Karadeniz'in Kuzey-Batı kesiminde 45-21N paralelinin kuzeyi savaş riski alanı olarak açıklandı. Diğer yandan Karadeniz'de bulunan tüm Rus limanlarının işletilmesinin rutin bir şekilde sürdürülmekte olduğu bilgisi verildi. Ukrayna limanlarındaki durum için yine yerel otoritelerle iletişime geçilmesi gerektiği belirtiliyor.
 
Kerç Boğazı'nda Seyir
Boğaz, Azak Denizi'ne geçiş için kapatılırken, Azak Denizi'nden Karadeniz'e gemi geçişleri devam ediyor.

Editör: TE Bilişim