"Türkiye'nin ilk boğaz köprüsü" ile karayolu bağlantısı bulunan Ayvalık-Cunda adası arasında turizm sezonuna girilmesi dolayısıyla tekne seferleri başladı.

Ayvalık'tan Cunda adasına tekneyle ulaşım 15 dakika sürüyor.

Kuzey Ege'nin gözde tatil kentlerinden Ayvalık, turizm sezonuyla hareketlenmeye başlasa da otel ve lokanta sahipleri ile esnaf, okulların tatile girmesini bekliyor.

Günübirlikçilerle her yıl yüz binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Ayvalık'ta başlayan hareketlilik, özellikle akşam saatlerinde Cunda adasında görülen yoğun kalabalıklarla kendisini hissettiriyor.
Edremit Körfezi'ne gelen turistlerin önemli bölümünün mutlaka uğradığı Cunda adasına Ayvalık'tan karayolu ulaşımı, Türkiye'nin ilk boğaz köprüsünden sağlanıyor.

Turizm sezonuna girilmesiyle Ayvalık-Cunda adası arasında tekne seferleri de başladı. Kısa bir gezintiyle denizden Cunda adasına gitmek isteyenler, bunun için sadece 3 lira ödüyor.Şimdilik haftanın 3 günü saat başlarında yapılan tekne seferleri, okulların tatile girmesiyle oluşacak yoğunluk doğrultusunda her gün olacak.

Sefer yapan teknenin sahibi Deniz Ulutepe, AA muhabirine, şimdilik perşembe, cumartesi ve pazar günleri yolcu taşıdıklarını söyledi. Ulutepe, Ayvalık-Cunda adası arasında tekneyle ulaşımın 15 dakika sürdüğünü ifade etti.

Editör: TE Bilişim