Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde Alaplı Yat ve Tekne İmalatçıları Yardımlaşma ve İşletme Kooperatifi(AYTEK) tarafından yapılması planlanan yat tersanesi projesine ait ÇED raporu Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından kabul edilerek onaylandı.
Ak Parti Alaplı ilçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, Alaplı Yat ve Tekne İmalatçıları Yardımlaşma ve İşletme Kooperatifi(AYTEK) tarafından yapılması planlanan yat tersanesi projesine ait ÇED raporunun Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından kabul edilerek onaylandığını söyledi.
Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından verilen onay kararını AYTEK Kooperatif Başkanı N.İbrahim Türkoğlu tarafından kendilerine bildirildiğini kaydeden Çaturoğlu, "Alaplı İlçesi Kıran köyü sınırları içerisinde Değirmenağzı deresi ile Kavukkavlağı deresi arasında AYTEK Alaplı Yat ve Tekne İmalatçıları Yardımlaşma ve İşletme Kooperatifi tarafından yapılması planlanan yat tersanesi projesine ait ÇED (çevresel etki değerlendirmesi ) raporu Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından kabul edilerek onaylandı. Bu müjdeyi Ankara'da komisyon toplantısından çıkan kooperatif başkanı N. İbrahim Türkoğlu verdi" dedi.
AYTEK 4 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK
AYTEK yat projesinin bitirilmesi ile 4 bin kişiye istihdam sağlanacağını belirten Çaturoğlu, "Bilindiği gibi Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından (AYTEK)Alaplı Yat ve Tekne İmalatçıları Yardımlaşma ve İşletme Kooperatifine tahsis edilen deniz dolgusu yapılmak suretiyle kazanılacak yaklaşık 600 dönüm alanda kurulacak tersane projesi ile ilgili olarak Bayındırlık ve İskan Bakanlığınca dolgu imar planları daha önce onaylanmıştı. Belediye başkanlığı yaptığımız esnada dönemin Gemi İnşa ve tersaneler genel müdürü ile Aytek Kooperatifinin müteşebbis heyetini bir araya getirerek bitirildiğinde 4 bin kişiye doğrudan istihdam sağlayacak bu projenin hayata geçirilmesine gayret sarf ettik. Ardından Tuzla ve Alaplı'da yapmış olduğumuz toplantılar neticesinde 03 Kasım 2006 tarihinde kooperatifi kurarak faaliyete geçirdik. 2008 yılında yatırım yapılacak alan Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğünden tersane yapmak amacıyla tahsis alındı. Bu aşamada işin olması amacıyla şahsi gayrimenkullerimizi teminat göstermekten çekinmedik. Bizim bir tek amacımız vardı o da işsizliğe çare olacağına inandığımız bu yatırımın Alaplı'ya kazandırılmasıydı. Böylece esnaf ve işadamlarımıza da yeni ufuklar açılacaktı. Bugün 4 Ekim, tarihi bir gün. Alaplı olarak mutluyuz. Tahsis ve diğer aşamalarda büyük katkısı bulunan başta Zonguldak Milletvekillerimiz Köksal Toptan(TBMM eski başkanı) Fazlı Erdoğan ve Polat Türkmen Zonguldak Valisi Erdal Ata ve Alaplı Kaymakamı Aydın Memük olmak üzere emeği geçen tüm kişi ve kuruluşlara teşekkürü bir borç biliyoruz" dedi.
Editör: TE Bilişim