Aysun Kaptan'a internetten çığ gibi destek

Aysun ve mürettebat için iki dakikalık düdüklü protesto çağrısı

SOMALİLİ korsanlar tarafından Aden Körfezi'nde kaçırılan ‘Horizon 1’ adlı Türk gemisinde rehin tutulan mürettebattan, dördüncü kaptan Aysun Akbay için arkadaşlık sitesi Facebook'ta ‘Aysun'un sesi olalım’ başlıklı grup oluşturuldu. Ablası Ayşen Akbay tarafından oluşturulan gruba, 290 kişi üye oldu. Yorumlarıyla tepkilerini ve duygularını dile getiren grup üyelerinden bazıları, mürettebatın, bir hafta içinde serbest bırakılmaması halinde iki dakikalığına gemi düdüklerinin çalınması için protesto eylemi düzenlemeye davet etti. Katılanların sayısı her gün artan grupta, Başbakanlığın bilgi işlem merkezinin internet adresi de verilerek mail atılması istendi.

Geçen çarşamba günü kaçırılan gemideki 23 mürettebattan tek kadın olan, arkadaşlarınca, denize ve yüzmeye olan sevgisi nedeniyle ‘Denizkızı’ olarak tanınan 24 yaşındaki Aysun Akbay'ın, İzmir'in Menemen İlçesi'nde oturan ailesinin endişeli bekleyişi sürerken, şu ana kadar olumlu bir gelişmenin yaşanmaması yeni tepkileri de beraberinde getirdi. Dün, gemideki kızı Aysun Akbay'la konuşan ve fidye istendiğini öğrenen baba Özcan Akbay, bu gelişmeden sonra da başta şirket olmak üzere hiçbir devlet kademesinden bilgi alamamalarına isyan etti. Çaresizce beklemenin umutlarını her geçen gün yitirmelerine neden olduğunu dile getiren Özcan Akbay, “Elimiz kolumuz bağlı bekliyoruz. Bizim kendi imkanlarımızla gösterdiğimiz çabalar yetmiyor. Kendimizi yalnız hissetmeye başladık. Gemiyi tekrar tekrar aradık. Ama artık telefonu açan olmuyor. Ümitlerimiz de böyle kırılıyor” diyerek tepkisini dile getirdi.

DESTEK ÇIĞ GİBİ

Aysun Akbay'ın ablası Ayşen Akbay ise, seslerini duyurmak, sorunun giderilmesin de etkili olabilmek için arkadaşlık sitesi facebook'ta ‘Aysun'un sesi olalım’ başlıklı bir grup oluşturdu. Grubun şu ana kadar 290 üyesi de çeşitli yorumlarla olaya tepkilerini dile getirdi, bir an önce harekete geçilmesi konusunda ortak fikirlerini paylaştı. Grup üyelerinden bazıları, mürettebatın, bir hafta içinde serbest bırakılmaması halinde, 22 Temmuz'da, saat 15.00'de, iki dakikalığına gemi düdüklerinin çalınması için protestoda bulunmaya davet etti. Grupta, Başbakanlığın bilgi işlem merkezinin internet adresi de verilerek mürettebatın serbest bırakılmalarında daha aktif olunması için mail atılması istendi.

Editör: TE Bilişim