Santra Denizcilik Nakliyat ve Ticaret Ltd. şirketine ait Aynur KRK adlı gemi makinasının çökmesi sonrası su almaya başlayınca alabora olarak battı.

Kaza, Malta açıklarında meydana geldi.

Kaza ile ilgili eldeki bilgilere göre gelişmeler şu şekilde yaşandı:

10 ekim 21010 tarihinde saat 23:55'te Malta açıklarında seyir etmekte olan Santra Denizcilik Nakliyat ve Ticaret Ltd. şirketine ait  99 metre boyunda Türk bayraklı Aynur KRK adlı kuruyük gemisinden Cospas‎-‎Sarsat sistemi üzerinden  tehlike sinyali gönderildi. Denizcilik Müsteşarlığı Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi bu mesajı alarak harekete geçti.

Bunun üzerine merkezden RCC Malta Arandı ve gemi ile irtibata geçmeye çalışıldı.

RCC Maltaya verilen koordinatlar üzerinde geminin bulunamaması nedeniyle bölgeye ACUNCAGUA BAY adlı gemi gönderildi.

11 ekim 2010 tarihinde saat 02:58 de RRC Malta'nın merkeze telefonla geri dönüş yaparak gemiye ulaştıklarını gemide bulunan 16 personelin can filikasına bindirildiğini ve geminin batmakta olduğunu bildirdi.

Saat 04:35 'te Acuncagua Bay adlı gemi ile irtibat sağlandı ve geminin kaptanı Erol Şengül ile görüşüldü. Şengül, 16 personelin tamamının kurtulduğu ve sağlık durumlarının iyi olduğu bildirdi.

Gemi Kaptanı erol Şengül ayrıca; gemi ile Fransa'dan Mısır'a 4399M/T buğday yükü götürdükleri ve Geminin makinasının çöktüğünü ancak makinayı tekrar çalıştıramadıkları bunun üzerine pervane tarafından su almaya başladıkları, gemiyi 00:30 da terk ettiklerini gemiyi son gördüklerinde geminin kıç tarafının bir kısmının su altında olduğu ve tam olarak battığını kendilerinin görmedikleri bilgisini verdi.

Kaptan Şengül, kendisi ve mürettebatın  Acungua Bay adlı gemi ile Libya'nın Bingazi Limanı'na götürülmekte olduklarını belirtti.

 

Editör: TE Bilişim