Avustralya'nın en eski ve en büyük kılavuzluk şirketi olan Australian Reef pilots (ARF) çalışanlarının kurduğu bir konsorsiyum tarafından satın alındı.

SeaNews Turkey'de yer alan habere göre, Büyük Set Resifinden geçen her tipte gemilere kılavuzluk hizmetleri veren ARP, Brisbane merkeali bir şirket olan Torres Industries tarafından, ARP şirketinde görev alan yöneticiler ve resifte görev yapan kılavuz kaptanların oluşturduğu konsorsiyuma satıldı. 

ARP şirketi CEO'su Simon Meyjes, satış işlemini yürüttü. Meyjes, geçiş döneminde işlerin eskisi gibi devam ettirileceğini söyledi. 

Meyjes, şöyle dedi: "Bizi yaptığımız işi ve müşterilerimizi biliyoruz ve hizmetlerimizi daha da büyütmek ve geişletmek için fırsatları kullanmak istiyoruz. Gemi emniyeti ve müşteri memnuniyeti odaklı çalışmaya devam edeceğiz, zaten bu bizi sektörde diğerlerinden ayırmaktadır."

Brisbane merkezli özel bir yatırım şirketi olan Catapult Partners de ARP şirketine yatırım yapanlar arasında. Catapult şirketi yetkilisi Andrew Morgan, ortaklığın doğal bir gelişme olduğunu söyledi. "Yönetim ve kılavuzluğa yatırım yapmak bize cazip geldi" şeklinde konuştu.

ARP kendi altyapısına ve insan donanımına sahip. 4 kılavuzluk istasyonunda görev yapan 38 kılavuz kaptanı bulunan şirketin 41 yönetim ve destek elemanı bulunuyor. Şirket, 6 pilot motoru ve 5 helikoptere sahip bulunuyor. 

ARP, Büyük Set Resifi ve Torres Boğazında 126 yıldan bu yana kılavuzluk hizmetleri veriyor. 

Editör: TE Bilişim