Avustralya, 600 sığınmacıyı geri gönderdi

MELBOURNE (AA) - Avustralya, yaklaşık 1,5 yılda 600'den fazla sığınmacıyı geri gönderdi.

Avustralya Göçmen Bakanı Peter Dutton yaptığı açıklamada, Aralık 2013'ten beri Başbakan Tony Abbott'ın sınır koruma politikası kapsamında içinde 633 sığınmacıyı taşıyan tekneleri geri gönderdiklerini belirtti.

Şimdiye kadar, 20'den fazla geri gönderme operasyonu gerçekleştirdiklerini belirten Dutton, bu sayede 633 sığınmacının ülkeye gelmesini engellediklerini ifade etti.

Dutton, son bir yıldır Avustralya topraklarına hiç bir sığınmacının gelmediğini söyledi.

 Avustralya hükümetinin mülteci ve sığınmacılara yönelik uygulamaları, muhalefet partileri, sivil toplum kuruluşları ve insan hakları örgütleri tarafından eleştiriliyor.

Avustralya tarafından yönetilen ülke topraklarında ve bölgedeki adalarda 24 gözaltı ve transfer merkezi bulunuyor. Bu gözaltı merkezlerinin bir kısmı kapalı durumda. 699’u çocuk olmak üzere 3 bin 624 sığınmacının bulunduğu gözaltı merkezlerinde bekleme süresi 3 ay ile 2 yıl arasında değişiyor.

Avustralya’da gözetim merkezlerinde kalan 3 bin 624 sığınmacının dışında, teknelerle gelip kalıcı vize bekleyen mültecilerin sayısı ise 24 bin 500. Bunlardan 5 bini işlemleri tamamlanarak mülteci hakkını elde etmiş olmalarına rağmen henüz vizelerini alabilmiş değil.

Editör: TE Bilişim