Aygaz, 700 projenin yarıştığı CIPR (Chartered Institute of Public Relations)  Mükemmellik Ödülleri’nde “Kurumsal Sorumluluk” kategorisinde büyük ödülü aldı.

İstanbul, 6 Haziran 2011 – “Kurumsal Sorumluluk” alanında Avrupa’nın en önemli iletişim ödülü, 50. kuruluş yıldönümünü kutlayan Aygaz’ın oldu. İngiliz Halkla İlişkiler Birliği (CIPR-Chartered Institute of Public Relations) tarafından bu yıl 26.’sı düzenlenen ‘Mükemmellik Ödülleri'ne uluslararası çapta 700 proje başvuruda bulundu. 2011 CIPR Mükemmellik Ödülleri’nde aralarında, “Yarın Hava Nasıl Olacak?”ın da bulunduğu 153 proje finale kaldı. 84 kişiden oluşan jürinin yaptığı değerlendirmede, “Kurumsal Sorumluluk” kategorisinde Aygaz’ın, iklim değişikliğine karşı kamuoyunda farkındalık yaratarak mücadeleyi hedefleyen “Yarın Hava Nasıl Olacak?” adlı projesi büyük ödüle layık görüldü.

Aygaz’ın iklim değişikliği ile ilgili toplumsal duyarlılık yaratarak, daha sorumlu ve sürdürülebilir tüketim alışkanlıklarının yaygınlaşmasına katkı sağlamayı hedefleyen “Yarın Hava Nasıl Olacak?” projesi araştırma, planlama, uygulama, yaratıcılık ve ölçümleme kriterlerine göre değerlendirilerek, CIPR Mükemmellik Ödülü’ne hak kazandı.

Aygaz Genel Müdürü Yağız Eyüboğlu, “İnsana ve doğaya saygısı olan herkesin günümüzde büyük bir tehdit olan iklim değişikliğiyle mücadelede üzerine düşeni yapması gerektiğine inanıyoruz. Bu inançla başlattığımız projenin Avrupa’nın en büyük iletişim ödülüne layık görülmesini de iklim değişikliğiyle mücadeleye verilen en büyük uluslararası destek ve teşvik olarak değerlendiriyorum” dedi.

“CIPR Mükemmellik Ödülü” kazanmanın, halkla ilişkiler alanındaki en yüksek başarı olarak değerlendirilebileceğini ifade eden CIPR CEO’su Jane Wilson ise, büyük bir rekabet içinde geçen ödül süreci ile ilgili olarak, “Geçen yılın ekonomik zorluklarına rağmen, projelerin kalitesi olağanüstüydü” ifadesini kullandı.

1 Haziran 2011 tarihinde, Londra’da düzenlenen törende ödülü Aygaz adına Kurumsal İletişim Müdürü Devrim Çubukçu aldı. CIPR, başarılı halkla ilişkiler çalışmalarını ödüllendirmek ve teşvik etmek amacıyla her yıl düzenleniyor.

Eyüboğlu: İklim değişikliğiyle mücadeleye uluslararası destek
Aygaz Genel Müdürü Yağız Eyüboğlu, “Kurumsal Sosyal Sorumluluk” kategorisinde Avrupa’nın en büyük iletişim ödülünün Aygaz’ın çevre ve eğitim projesi, “Yarın Hava Nasıl Olacak?”a verilmesinin, dünyanın iklim değişikliğiyle mücadele konusuna gösterdiği hassasiyeti ortaya koyduğunu belirtti. Çevre projesiyle ödül almanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Yağız Eyüboğlu, “Bu ödül sadece Aygaz’ın projesine değil, projeye hayat veren çevreye duyarlı, iklim değişikliğine karşı mücadele yürüten herkese verilmiş bir ödüldür.

Aygaz olarak, amacımız, iklim değişikliğine karşı çözüm yollarını kamuoyuyla beraberce aramak ve Türkiye’de iklim değişikliği hakkındaki farkındalık düzeyinin, hem dünya, hem de Avrupa ortalamalarını yakalamasını sağlamak. Ancak bu yolla, doğayı tehdit eden bu soruna karşı topyekûn seferberlik başlatarak sonuç alacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

İklim değişikliğiyle mücadelenin uzun bir yolculuk olduğunu vurgulayan Aygaz Genel Müdürü Yağız Eyüboğlu, “Yarın hava nasıl olacak?” projesiyle atılan küçük adım, halkın katılımı ve uluslararası desteklerle daha da büyüyerek güçleneceğine ve çözüm yolunda önemli mesafeler kat edileceğine inandığını sözlerine ekledi.

Wilson:  Büyük rekabet vardı
 “CIPR Mükemmellik Ödülü” kazanmanın, halkla ilişkiler alanındaki en yüksek başarı olarak değerlendirilebileceğini ifade eden İngiliz Halkla İlişkiler Birliği (CIPR) CEO’su  Jane Wilson ise yaptığı açıklamada, bu yılki ödül sürecinin büyük bir rekabet içinde geçtiğine dikkat çekti.

Jane Wilson, “Sektörde büyük emek gerektiren bu ödüller ayrıca en iyi uygulama örnekleri için de bir gösterge ve kriter niteliğinde. Geçen yılın ekonomik zorluklarına rağmen, projelerin kalitesi olağanüstüydü. Halkla İlişkiler dünyası bu sene sadece kendini çabuk toparlayabildiğini değil, aynı zamanda kısıtlı bütçelere rağmen yaratıcılık ve yatırımda geri dönüşe odaklanmanın öne çıktığını ispat etti” diye konuştu.

Aygaz’a bu yılın beşinci ödülü
CIPR Mükemmellik Ödülleri 2011 ile bu yıl beşinci kez ödül alan Aygaz, Nisan ayında Türkiye Halkla İlişkiler Derneği’nin (TÜHİD) düzenlediği 10.  Altın Pusula Ödülleri’nde de “Etkinlik Yönetimi” kategorisinde “Sagalassos’un Uyandırılması” adlı projesi ile büyük ödüle layık görülmüştü.

Yine geçtiğimiz aylarda Effie Türkiye Reklam Etkinliği Yarışması’nda otogaz reklam kampanyası ile “otomotiv ürünleri” kategorisinde “Gümüş Effie” ödülünü kazanan Aygaz, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından bu yıl 14.’sü düzenlenen ‘Geleneksel Tüketici Ödülleri’ kapsamında da,  ‘Tüketici Memnuniyetini İlke Edinen Firma’ Ödülü’nü almıştı.

Nisan ayında ise Mizah Üretenler Derneği’nin düzenlediği 6. Mizah Ödülleri Yarışması’nda, “Reklamda Mizah” kategorisinde ödüle layık görülen Aygaz, son olarak, “Yarın Hava Nasıl Olacak?” adlı projesiyle CIPR ödülüne layık görüldü. Aygaz, 50. yılı kapsamında farklı alanlardaki kampanya ve uygulamalarına devam edecek.


CIPR Hakkında
Dünya’da halkla ilişkiler sektörünün en güçlü sesi ve uluslararası platformda mesleki referans noktası olmayı amaç edinen CIPR (Chartered Institute of Public Relations) halkla ilişkiler ve iletişim alanında öne çıkan projeleri ödüllendirmek ve mesleki anlamda mükemmelliği ön plana çıkarmak hedefiyle her yıl düzenli olarak gerçekleştiriliyor. 2011 CIPR Mükemmellik Ödüllerine yaklaşık 700 proje başvuruda bulundu.

Yarın Hava Nasıl Olacak? Projesi Hakkında
“Aygaz, ev kazalarına karşı uyarıyor”, “Dikkatli çocuk”, “Ayışığı: Aygaz’dan Sağlık Işığı”  kampanyalarından sonra Aygaz, 2010 yılından itibaren kapsamlı bir çevre projesine başlamıştır. “Yarın hava nasıl olacak?” bir farkındalık kampanyasıdır. Amaç, iklim değişikliğine karşı çözüm yollarını kamuoyuyla beraber aramaktır. Bu yolları arayan tarafların oluşturduğu güce katkıda bulunmaktır. Aygaz, bu amacı gerçekleştirmek için, Çevre ve Orman Bakanlığı ile çevre politikaları ve çevrenin korunması için düzenlenen eğitimlerde öncü olan uluslararası bir kuruluş ile iş birliği yapmaktadır. Kısa adı “REC” olan Bölgesel Çevre Merkezi, 1990 yılında Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Komisyonu tarafından Budapeşte’de kurulmuş bağımsız bir kuruluştur. Bugün, REC’e Türkiye dâhil 31 ülke taraftır. REC, başta hükümetler olmak üzere, ilgili tüm paydaşlara sürdürülebilir kalkınma, çevre politikaları ve iklim değişikliği kapsamında etkin politika ve uygulama çözümleri geliştirerek destek vermektedir.

“Yarın hava nasıl olacak?” da çevre ve iklim değişikliği üzerine kamuoyu farkındalığını ölçen araştırmaların sonuçlarından doğmuştur. Ülkemizde bu konudaki farkındalık, ne yazık ki, hem dünya, hem de Avrupa ortalamalarının altındadır. Aygaz, yeterince farkında olmadığımız bir sorunun çözümü için, topyekûn bir seferberlik yaratmanın güç olduğuna inanmaktadır. Bu nedenle, 2010 yılında olduğu gibi, üç yıl boyunca “Yarın hava nasıl olacak?” sorusuyla, Türkiye’nin dört bir köşesine gidilerek iklim değişikliği ile ilgili duyarlılığı arttırmak için çaba gösterilmesi planlanmıştır. 2010 yılsonuna kadar 11 il ziyaret edilmiştir. Haziran ayında tamamlanacak 2011 programında da 10 il daha ziyaret edilecektir. Ziyaret edilen her bir ilde bir hafta kalınmaktadır. Eğitim tırıyla gidilen her noktada, kent merkezinde büyük bir çadır kurulmakta, iki özel teknoloji, gezici bir planetaryum ile “sihirli küre” olarak adlandırılan küresel simülasyon cihazı yardımıyla, eğitimlerin etkili ve akılda kalıcı olmasına çalışılmaktadır. Eğitimlerde öncelikli hedef kitle, yakın geleceğin bilinçli tüketici adayları sayılan lise ve üniversite öğrencileridir. Günde, her biri 90 dakikadan oluşan 5 seans vardır ve her bir günün en son seansını halka açık olarak gerçekleştirilmektedir.

Gezici planetaryumun içinde, eğitimlerin ilk bölümünde, katılımcıların Dünya’dan uzaya bakarak daha büyük bir bütünün parçası olduklarını hissettirmeye çalışılmaktadır. Bu bölümde, “hayat”ın gezegenimize özel büyük bir zenginlik olduğu vurgulanmakta ve atmosferin diğer gezegen atmosferlerinden farkının hayatı mümkün kıldığı karşılaştırmalı örneklerle paylaşılmaktadır. Eğitimin ikinci bölümünde, “sihirli küre” ile katılımcıların uzaydan Dünyaya bakarmış gibi yerküreyi gözlemlemeleri sağlanmaktadır. 61 cm çapındaki küresel görüntüleme sistemiyle, Dünya üzerindeki yalnızca hava olaylarının değil, aynı zamanda yanardağ patlamalarının, tsunamilerin ve daha birçok doğa olayının simülasyonunu gerçekleştirilmektedir.

Editör: TE Bilişim