Avrupa’nın En İyi Adası Bir Türk!

Conde Nest Traveler dergisinin okuyucuları “Avrupa’nın en iyi adası hangisi?” sorusunu manzara, misafirperverlik, ambiyans, sahiller, aktiviteler, konaklama ve restoranlar kıstaslarını dikkate alarak seçim yapmışlar. Çıkan sonuç sizi şaşırtmasın, çünkü listenin bir numarasında bir Türk adası var.

Avrupa’nın En İyi Adası Bir Türk!

10. Eolie Adaları

Akdeniz’in kolu olan Tiren Denizi’nde, Sicilya’nın Kuzey kıyısı açıklarındaki volkanik adalar. Eolie, yedi adadan oluşuyor. Bunlar: Filicudi, Vulcano, Lipari, Salina, Panarea ve Stromboli.  Bu adaların hepsi, UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası listesinde yer alıyor.  Ayrıca adanın şekli, kabaca Y harfini andırıyor. Stromboli ve Vulcano aktif yanardağlarıyla şahane bir görüntü sunuyor. Adalara gitmek için en sakin dönemler ise Eylül ve Ekim ayları. Burada gördüğünüz doğaya ve denize hayran kalacaksınız.

Avrupa’nın En İyi Adası Bir Türk!

9. Sicilya

Akdeniz’in en büyük adalarından olan Sicilya, önemli bir tarihe sahip. Tarih boyunca birçok şey kez el değiştiren Sicilya’da, sahip olan herkes adaya bir şeyler katmış. Yeme-içmeden gezilecek-görülecek alanlara kadar her alanda kültürel çeşitlilik söz konusu. Adanın farklı şehirlerinde farklı kültürlerin özelliklerini görmek mümkün.

Avrupa’nın En İyi Adası Bir Türk!

8. Shetlands

Shetlands, İskoçya anakarasının kuzeydoğusunda, kendi tarihi mirasını ve doğasını korumayı başarmış, yüzden fazla adadan oluşan bir adalar kümesi. Doğanın ve yeşil renginin en güzel durduğu adalardan biri olan Shetlands, 6000 yıllık tarihiyle Kuzey Atlantik eşsiz bir kültürüne sahip olan bir yer.

Avrupa’nın En İyi Adası Bir Türk!

7. Mykonos

Yunan adalarının en gözde ve en uğrak yeri olan Mykonos, eşsiz plajları, bembeyaz sokakları ile huzurun; dur durak bilmeyen partileri ile de eğlencenin diğer adı. Gündüzleri plajları dolduran insanlar, geceleri Mykonos’ta eğlenmek için akın akın bar ve kulüplerin yolunu tutuyor. Bir tatilden beklediğiniz her ne varsa, sanırım Mykonos’ta hemen hepsini gerçekleştirmeniz için fırsat var. AtlasJet’in haftanın 6 günü Mykonos’a direkt uçuyor.

Avrupa’nın En İyi Adası Bir Türk!

6. Mayorka

Mayorka, İspanya’nın en büyük adası. İsminin kökeni Latince ‘‘Insula Maior’’, yani ‘‘Büyük Ada". Diğer Balear Adaları olan Ibiza, Formentera ve Minorca gibi turizm için önemli bir merkez olan Mayorka’da yaşayan insanlar; adeta Roma, Arap, İspanyol kültürlerinin sentezi gibi. Restoranlardaki menüler bile Katalanca dilinde. Mayoka bir İspanyol adası olmasına rağmen, İspanyolca, yabancı dil olarak görülüyor! Denizin rengi, berraklığı, kumun yumuşaklığı; diğer güzelliklerden gözünüzü alabilirseniz, farkına varıp hayran kalacağınız türden!

Avrupa’nın En İyi Adası Bir Türk!

5. Krk

Hırvatistan’a bağlı olan Krk adası, Adriyatik Denizi’nde Kvarner Körfezi’nde yer alıyor. Bakirliği, doğallığı ve deniziyle ön plana çıkan Krk, Hırvatistan’ın en ünlü iki adasından biri. İki görkemli köprü ile ana karaya bağlı olan Krk, Adriyatik Denizi’ndeki gece hayatına ve turizme yön veren önemli bir merkez konumunda.

Avrupa’nın En İyi Adası Bir Türk!

4. Capri

Capri, Sorrentine yarımadası açıklarında, Napoli’den 50 dakika uzaklıkta bir İtalyan adası. Adada 2 tane yerleşim yeri bulunuyor. Bunlardan biri Capri. Bu yerleşim yeri tanınmış insanların yazlıklarının ve ünlü markaların butiklerinin yer aldığı bir bölge. Bir diğer yerleşim yeri ise Anacapri. Buradaysa yerel halk yaşıyor.

Avrupa’nın En İyi Adası Bir Türk!

3. Outer Hebrides

İskoçya'nın kuzey batı kıyısında yer alan Outer Hebrides, Avrupa'nın yanı başında turkuaz mavisi deniziyle cennet gibi bir ada. Beyaz kumlu plajları ve Atlantik'in dalgalarının vurduğu güzel kıyılarıyla bilinen Outer Hebrides, engebeli dağları ve bozkırlarıyla bakir bir yaban hayatı sunarken modern şehir hayatından uzaklaşmak için ideal bir ortam sunuyor. Yemyeşil bozkırlarında yürüyüş yapabilir, bisiklete binebilir, adanın zengin tarihi kültürünü öğrenebilir, golf oynayabilirsiniz. Kısacası size mükemmel bir mola imkanı sunuyor.

Avrupa’nın En İyi Adası Bir Türk!

2. Madeira

Portekiz açıklarındaki Madeira adası, hiçbir mevsim 18 derece sıcaklığın altına düşmeyen iklimiyle, 19. yüzyıldan bu yana, Avrupa'da kış ortasında yaz tatili yapmak isteyenlerin en önemli gizli cenneti. Madeira, 1419 yılında Portekizli kaşif Joao Goncalves Zarco tarafından keşfedilen  Portekiz açıklarındaki Madeira adası, hiçbir mevsim 18 derece sıcaklığın altına düşmeyen iklimiyle, 19. yüzyıldan beri Avrupa'da her mevsim yaz tatili yapmak isteyenlerin gizli cenneti. Lavanta tarlalarıyla kaplı bu adaya bayılacaksınız.

Avrupa’nın En İyi Adası Bir Türk!

1. Bozcada

Bozcaada, Türkiye’nin 3. büyük adası. Yıllar boyu gezginlerin, tarihçilerin, edebiyatçıların ilgisini çeken Bozcaada hakkında pek çok eser de yazılmış aynı zamanda. Çanakkale sınırları içinde yer alan ada; şarap üretimi, balıkçılık ve turizm konusunda oldukça gelişmiş. Özellikle Ayazma Plajı, ince taneli altın sarısı kumuyla ve etrafındaki restoran ve kafeler sebebiyle adanın gözde plajı olmayı başarmış. Adanın İstanbul’a yakın olması, uzun tatile çıkamayanlar için harika bir alternatif.

Editör: TE Bilişim