Avrupalı Kumculara İstanbul'da Seminer

İstanbul Kumcular Kooperatifi ve Deniz Ticaret Odası ev sahipliğindeki eğitim seminerleri, 13 Mayıs 2011 tarihinde Deniz Ticaret Odası'nda gerçekleşecek. Katılımcılar, deniz kumu ve çakılı ile ilgili jeolojik, mühendislik, çevresel ve idari konularda Avrupa ve Dünyadaki araştırma ve teknolojik uygulamalar eşliğinde bilgi ve tecrübelerini arttırma fırsatı bulacaklar.

Seminerlere Florida Üniversitesi’nden (ABD) Robert Dean, Boğaziçi Üniversitesi’nden Emre Otay, Crown Estate’ten (Birleşik Krallık) Ian Selby, Deltares’ten (Hollanda) Cees Laban, Boskalis’ten (Hollanda) Fedor Meulenkamp, DLH’tan Haluk Özmen ve Avrasya Consult’tan Zeynep Buket konuşmacı olarak katılacaklar.

Avrupa Deniz Kum ve Çakıl Birliği

Avrupa Deniz Kum ve Çakıl Birliği (European Marine Sand and Gravel Group, EMSAGG) 1998 yılında Avrupa’da bu konuda çalışan kamu ve özel sektör temsilcileri tarafından kurulmuştur. Kurucular arasında sektör temsilcileri, kanun yapıcılar, ekonomistler, doğal kaynak planlayıcıları, çevre kurumları, akademisyenler ve araştırma kurumları yer almaktadır. EMSAGG bu gruplar arasında Avrupa çapında eğitim ve fikir alışverişi yapılan bir forum niteliğindedir.

EMSAGG, Avrupa'da deniz kumu ve çakılının çıkarılması ve kullanılmasıyla ilgili lisanslama, uygulama ve izleme konularında kazanılan tecrübeleri ve araştırma sonuçlarını paylaşarak, sektör içinde bilgi alışverişini sağlar. Böylece endüstriyle doğrudan veya dolaylı olarak ilgisi olan kamu kurumlarını, kanun koyucuları, ekonomistleri, çevrecileri ve son kullanıcıları bir araya getirir.



YER:

İMEAK Deniz Ticaret Odası Konferans Salonu

Meclis-i Mebusan Cad. No:22 Fındıklı Istanbul Katılım Ücretsizdir


REZERVASYON İÇİN

Dudu Erkoç

İstanbul Kumcular Koop.

tel. 0216 389 3712

faks 0216 374 5465

[email protected]


Bu organizasyon için sadece 100 kişilik yer mevcuttur.  Konuşmalar İngilizce/Türkçe olarak yapılacak, kulaklıklı simulatane çeviri hizmeti verilecektir.


Editör: TE Bilişim