Avrupa'lı Kılavuz Kaptanlar Toplanıyor

 25 Avrupa Ülkesini Temsil Eden Kılavuzluk Kuruluşları Belçika'nın Antwerp Şehrinde Biraraya Gelerek AB İçerisindeki Konuları Konuşacak.

Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği'nin web sitesinde (http://www.turkishpilots.org) yer alan habere göre, Belçika'nın Anvers kentinde 16-17 Nisan 2008 Tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 42. EMPA Genel Kurulunda Türkiye'yi Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği adına Başkan Cahit İstikbal ve Genel Sekreter Oğuz Bağçeci temsil edecekler.

Genel Kurul'da Avrupa Birliği'nin denizcilik sektörü ile ilgili hazırladığı mavi belge (Blue Paper) tartışılarak AB Komisyonu'na sunulacak görüşler kararlaştırılacak.

Genel Kurul'da ayrıca; kılavuz kaptanların ISPS Kodu ile ilgili yükümlülüklerine ilişkin bir atölye çalışması yapılacak.

AB Üyesi 25 ülke delegasyonlarının katılacağı Genel Kurul'da 2002 yılından bu yana üyeliğini sürdüren Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği de Türkiye'de son bir yılda kılavuzlukta meydana gelen gelişmeleri içeren bir rapor sunacak.

Dernek, ayrıca bir sonraki genel kurulu düzenleyecek ülke olarak bir sunum yaparak tüm Avrupa ülkelerini Mayıs 2009'da Antalya'da gerçekleştirilecek olan 43. EMPA Genel Kurulu'na davet edecek.

Bir Sonraki EMPA Kongresi Türkiye'de

Bir Sonraki EMPA Kongresi Mayıs 2009'da Antalya'da gerçekleştirilecek.

Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği, 2004 Yılında Dünya Kılavuz Kaptanlar Birliği'nin (IMPA) Genel Kurulu'nu İstanbul The Marmara otelinde başarıyla gerçekleştirmişti. Bu Kongrenin açılış konuşmasını Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile birlikte Uluslararası Denizcilik Örgütü Genel Sekreteri Efthimios Mitropoulos yapmışlardı.

Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği, böylelikle 5 yıl arayla iki uluslararası organizasyonu gerçekleştirerek büyük bir başarıya imza atmış olacak.

Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği Web Sitesi http://www.turkishpilots.org

Editör: TE Bilişim