Avrupalı armatörler, Gine Körfezi için eylem planı hazırladı

 Avrupalı armatörler, Gine Körfezi için eylem planı hazırladı. Son olarak Uluslararası Denizcilik Bürosu (IMB)'nin Korsanlık ve Silahşı Soygun Raporu'nda Gine Körfezi'nin denizciler için giderek daha tehlikeli bir rota olduğu bilgisi verildi. 2019 yılının ilk dokuz ayında bölgede birçok rehin alma kaçırılma olayı meydana geldi. 

Avrupa Armatörler Birliği (ECSA) Genel Sekreteri Martin Dorsman konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada: "Gine Körfezi'ndeki tehlikeli koşullar, o bölgeye giren denizcilerin güvenliği için tehdit oluşturuyor. Tehditler, hem bölgedeki hem de dünyada ticareti risk altına alıyor. Avrupa Birliği üye devletlerinin Gine Körfezi'ndeki deniz güvenliğini güçlendirme çabalarının artmasının zamanı geldi." ifadelerini kullandı.

ECSA üyeleri mevcut durumu iyileştirmek için önlem paketi hazırladı. Buna göre; AB'nin bölgedeki hükümetlerle görüşerek bir çözüm yolu bulması gerektiği ve kıyı devletlerine yerel Sahil Güvenlik sistemlerinin güçlendirilmesi ve deniz eğitimi konusunda teşvikler verilmesi maddeleri pakette yer alıyor. (TURKDENİZ)

DENİZHABER

Editör: TE Bilişim