Avrupa Topluluğu Armatörler Birlikleri (ECSA), Avrupa Birliği'nin emisyon ticaret planına (ETS) deniz taşımacılığının dahil edilmesi önerisine ilişkin yürüttüğü politika dahilinde, gemi kiralayanların karbon maliyetlerini ödemesi gerektiği konusunda ısrar ediyor.

ECSA'nın politikasına göre ETS için ödemeyi CO2 emisyonlarının hacmini belirleyen kararları verdikleri için gemi kiralayanları yapmalı. ECSA politika raporunda; "Kiracı kuruluşlar, yakıtın satın alınmasından geminin rota ve hızının seçimine kadar nihai olarak sorumlu olan kuruluştur." ifadeleri yer alıyor.

ECSA'nın genel sekreter vekili Sotiris Raptis; “Kirleten öder ilkesinin denizciliğe uygulanması, daha fazla verimlilik önlemi alınması ve sektörde temiz yakıtlara geçilmesi için kritik önem taşıyor. Ancak maliyetleri, bir geminin CO2 emisyonlarını etkileyen kararlardan sorumlu kuruluşun üstlenmesi gerekiyor.'' ifadelerini kullandı.  Avrupalı ​​armatörler, AB ETS teklifinin maddelerine bu konuda yasal olarak bağlayıcı bir gerekliliğin getirilmesini önerdiler.

Editör: TE Bilişim