Avrupa'nın büyük limanlarında çalışan işçiler, AB'nin liman hizmetlerini özelleştirme planlarını protesto için bugün greve başladı.

Hollanda'nın Amsterdam ve Rotterdam limanlarında çalışanlar, Avrupa düzeyinde düzenlenen protesto kapsamında iş bırakma eylemi başlattı.

Hollanda Sendikalar Federasyonu'ndan (FNV) yapılan açıklamada, iş bırakma eylemine Rotterdam'da 600, Amsterdam'da 150 dolayında liman çalışanının katıldığı belirtildi.

Grevin, Avrupa çapında liman çalışanlarının, Strasbourg'daki Avrupa Parlamentosu önünde bugün yapacakları eyleme destek amacıyla başlatıldığı ve eylemin öğleden sonra sona ereceği kaydedildi.

Fransa Limanlar İdaresi'nden yapılan açıklamaya göre; idarenin liman hizmetleri veremediğini ve onlarca geminin bekletildiğini açıkladı.

Avrupa'nın büyük limanlarında çalışan işçilerin, AB'nin liman hizmetlerini özelleştirme planlarını protesto amacıyla başlattıkları 24 saatlik grev nedeniyle Belçika'nın limanları ve deniz trafiğide felç oldu.

Dünyanın en büyük limanlarından biri olan Anvers ile Zeebrugge, Gand ve Brüksel limanlarında çalışan 10 bin işçi grev yaparken, bunlardan 3 bin kadarı Strasbourg'daki protesto gösterilerine katılıyor.

Liman yönetimleri, grev nedeniyle hiçbir gemiye yükleme ve boşaltma yapılamadığını, yüzlerce geminin rota değiştirmek, hız kesmek veya beklemek zorunda kaldığını ve deniz trafiğinin geniş ölçüde aksadığını bildirdiler.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim