Çoğu büyük okyanus aşırı deniz taşımacılığı şirketinin bu hafta Rusya'ya normal hizmeti askıya almasıyla başlayan süreçte, Rusya'nın dünyayla ticaretine yönelik taşımacılık faaliyetleri radikal bir şekilde kısıtlandı.

Maersk Line'a göre hizmet seviyeleri daha da kötüleşiyor. Öyle ki dev şirket Rusya'ya gıda, ilaç ve insani kargo kabul etmeyi planlıyordu, ancak bu hizmeti de kısmen askıya almak zorunda kaldı.

''Maersk rezervasyonlarının kabulünü de geçici olarak durduruyoruz''

Maersk yaptığı açıklamada, "Avrupa'da giderek artan sayıda terminal hizmet sağlayıcımız, aktarmalar da dahil olmak üzere, Rusya'dan gelen veya Rusya'ya giden herhangi bir kargoyu artık idare edemeyeceklerini belirtiyor. Operasyonlarımızın istikrarı ve müşterilerimizin kargoları kritik öneme sahip olduğundan, kargonun gıda, tıbbi veya insani olması fark etmeksizin, St. Petersburg, Kaliningrad ve Novorossiysk'e gelen ve giden tüm yeni Maersk rezervasyonlarının kabulünü de geçici olarak durduruyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Diğer yandan şirket, Uzak Doğu Rusya'ya giden insani kargonun Avrupa'daki terminal zorluklarından etkilenmediğini söyledi.

Maersk alternatif seçeneklerin incelendiğini belirtti

Halihazırda terminalde veya taşınmakta olan etkilenen kargolar için Maersk, teslimat sağlamak için alternatif seçeneklerin incelendiğini belirtiyor ve etkilenen müşterileri Ukrayna ve Rusya kargo rezervasyonları için ücretsiz bir varış limanı değiştirme hizmetini düşünmeye teşvik ediyor. Rusya ve Ukrayna'ya giden kargolar için rezervasyonlarını değiştirmek istemeyen müşteriler için şirket, merkez depolama ücreti talep etmeyecek.

Daha fazla enflasyon, aksama ve gecikmeler

Kiralama şirketi Container xChange CEO'su Christian Roeloffs, "Rusya ve Rus işletmeleri ile deniz ticareti önümüzdeki aylarda ve hatta yıllarda çok zor olabilir. Bu korkunç savaşın küresel konteyner tedarik zincirlerinin gergin doğasına katkıda bulunmasını ve daha fazla enflasyon, aksama ve gecikmeler getirmesini bekliyoruz."

Editör: TE Bilişim