Organizasyonun sonunda İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen ödül töreniyle kategorilerine göre dereceye giren sporculara kupa, madalya ve para ödülleri verildi.  Maratonda genel sıralamada birinci olan erkek ve kadın sporcular 50 bin, ikinciler 25 bin ve üçüncüler 15 bin dolar ödül aldı. Türk sporcular tasnifinde ise birinci 20 bin, ikinci 10 bin ve üçüncü 5 bin dolar ödül kazandı. 

Ayrıca, tekerlekli sandalye yarışında ise birinciye 5 bin, ikinciye 3 bin ve üçüncüye 2 bin dolar ödül verildi. 34. Avrasya Maratonu'nda toplamda 1 milyon dolar ödül dağıtıldı. 

ERTEKİN GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Spor A.Ş. Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin, organizasyon esnasında hayatını kaybeden Ali Ferda Anıl'la ilgili konuşurken gözyaşlarına hakim olamadı. 

Ali Ferda Anıl için saygı duruşuyla başlanan ödül töreninde konuşan Ertekin, son yıllarda Avrasya Maratonu'nda hiç can kaybı yaşanmadığını belirterek, ''Bugün aslen Konyalı, organizasyona da Ankara'dan katılan bir arkadaşımızı kaybettik'' dedi.  Gözyaşları nedeniyle konuşmasını fazla sürdüremeyen Ertekin, yaptığı açıklamada, koşuda kalp krizi geçiren Finlandiyalı sporcu Ari Pikakosti'nin durumunun iyiye gittiğini aktardı. 

Editör: TE Bilişim