ATSO'nun projesini AB kabul etti

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlanan üç ayrı projenin, Avrupa Birliği tarafından kabul edilerek hibe almaya hak kazandı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından hazırlanan üç ayrı projenin, Avrupa Birliği tarafından kabul edilerek hibe almaya hak kazandığı bildirildi.

ATSO Başkanı Kemal Özgen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, istihdamın artırılması, Avrupa Birliği (AB) ülkeleri Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği ile ilişkilerin geliştirilmesi yönünde ATSO tarafından hazırlanan üç ayrı projenin AB tarafından kabul edilerek hibe almaya hak kazandığını söyledi.

Özgen, 2008 yılında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (Eurochambres) tarafından açılan Türkiye-AB Odaları Ortaklık Programı'na, ''Avrupa-Batı Akdeniz Oda Ağı Projesi'' ile başvurduklarını bildirdi.

AB'den hibe almaya hak kazanan bu projenin bütçesinin 67 bin 358 Avro olduğunu belirten Özgen, Nürnberg, Londra, Burdur ve Isparta Ticaret ve Sanayi Odaları ortaklığında yürütülecek projeyle yeni ve var olan üyelerine danışmanlık hizmetlerinin geliştirilmesi ve Batı Akdeniz'de bulunan odaların yurt dışındaki odalarla işbirliği yapma kapasitesinin geliştirilmesinin amaçlandığını söyledi.

İkinci projenin ise Avrupa Komisyonu tarafından açılan ''Rekabetçilik ve İnovasyon Çerçeve Programı''na, Türkiye genelinde oluşturulan konsorsiyumlar aracılığıyla başvurulan ''Avrupa İşletmeler Ağı'' projesi olduğunu belirten Özgen, şöyle devam etti:

''Küçük ve orta ölçekteki işletmelere yönelik teknoloji transferi, inovasyon kapasitesinin geliştirilmesi, uluslararası platformlarda iş yapabilme ve partner kapasitelerinin artırılması gibi hizmetleri kapsayan proje üç yıl sürecek. Akdeniz Bölgesi konsorsiyumunda ATSO dışında Kahramanmaraş, Adana ve Mersin TSO'ları, Kahramanmaraş KOSGEB yer alıyor. ATSO, bu projeden üç yıl için 338 bin 735 Avro pay alacak.''

Özgen, Merkezi Finans ve İhale Birimi (MFİB) ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından açılan işsiz veya iş gücü piyasasında henüz yer almamış kadın ve gençlerin işgücü piyasasına dahil olmalarının desteklenmesini hedefleyen Aktif İstihdam Tedbirleri Hibe Çağrısı'na ''Yeni Bir Geleceğe Yelkenler Fora Projesi'' ile başvurduğunu anımsattı.

Toplam 149 bin 336 Avro bütçeli bu projeyle, lüks yat üretim merkezi olan Antalya Serbest Bölgesi'nde yat üreticilerinin eğitimli ara eleman ihtiyacının karşılanmasına çalışılacağını ifade eden Özgen, şunları kaydetti:

''Bu proje, Türkiye genelinde yapılan binin üzerinde proje başvurusu arasında hibe almaya hak kazandı. Yeni Bir Geleceğe Yelkenler Fora Projesi, Antalya Eğitim merkezi, Antalya Serbest Bölge Yatırımcılar Derneği, Endüstri Meslek Lisesi ortaklığında yürütülecek. Proje ile birlikte 15-24 yaş arası işsiz ve iş gücü piyasasına henüz dahil olmamış gençlere, yat üretimi konusunda laminasyon, doğramacılık, tesisatçılık ve boyacılık alanlarında 8 ay eğitim verilecek. Eğitimi tamamlayan gençler daha sonra yat üretici firmalarında istihdam edilecek.'' (aa)

 

Editör: TE Bilişim