AtomExpo 2018 Nükleer Enerji FuarıRusya'nın Soçi kentinde gerçekleşti

Rusya'nın Soçi kentinde "10.Uluslararası AtomExpo 2018 Nükleer Enerji Forum ve Fuarı" gerçekleştirildi. 14-16 Mayıs 2018'de Soçi'de gerçekleşen foruma Türkiye'den bir çok firma katıldı.

Ankara Sanayi Odası koordinatörlüğünde yürütülen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Nükleer Sanayi Kümelenmesi Projesi (NÜKSAK) kapsamında Altek Yapı, Roleda Makine, Tümaş, Çiltuğ Makina, Savtek ve Mavinci Soçi’de 13-17 Mayıs 2018 düzenlenilen Rusya Nükleer Enerji Fuarı’na (Atomexpo 2018) stantlı katılım göstermiş, Fuar kapsamındaki düzenlenilen konferansları dinlemişlerdir.
Fuar kapsamında NÜKSAK üye şirketleri özellikle Akkuyu Nükleer Enerji Santrali projesinde görev almak için Rosatom ve Rosatom’un özel tedarikçileri ile bir araya gelip uzun yıllara yönelik işbirliklerini (teknoloji transferi ve yerlileştirme konuları) içeren toplantılar yapmışlardır.

Forumu izlemek amacıyla  "10.Uluslararası AtomExpo 2018 Nükleer Enerji Forum ve Fuarı"na LAM Şirketler Grubu Networking Müdürü İlker Atağ ve Offshore & Proje Uzmanı Barış Yağcı da katılarak yeni gelişmeler ve ortaklıklar hakkında bilgi sahibi oldu.

14-16 Mayıs 2018'de Soçi'de gerçekleşen forum, uluslararası kuruluşların, Rus ve yabancı şirketlerin temsilcilerinin ve katıldığıve önde gelen nükleer sanayi uzmanlarının nükleer endüstrinin gelişiminin geleceği ile ilgili tüm güncel konular hakkında açık ve derinlemesine tartışmalar ve konferanslarla bilgilendirdiği bir etkinlik oldu.

Editör: TE Bilişim