Atlantik Confidence batmadı...

30 Mart sabahı  Umman Denizindeki Masirah adası açıklarında seyretmekte olan, armatörlüğünü Ahmet Ağaoğlu'na ait olan Atlantik Denizcilik'in yaptığı 'Atlantik Confidence' adlı dökme yük gemisinin makine dairesinde yangın çıktı.

Yardım isteyen gemiye, bölgedeki NATO Görev Kuvveti cevap verdi. Bölgede korsanlıkla mücadele göreviyle bulunan NATO kuvvetlerinden USS Nicholas savaş gemisine, tam yol Atlantic Confidence gemisinin yardımına gitmesi talimatı verildi.

Ancak, çok geçmeden, yangının kontrolden çıktığı değerlendirmesini yapan Atlantik Confidence gemisi kaptanı, mürettebata gemiyi terk emri verdi. 

Kaza yerine intikal etmekte olan ABD Fırkateynni, kurtarma operasyonunun komutasını aldı. Kaza bölgesine ulaşmak için 80 deniz mili kat etmesi gereken fırkateyn, zamandan kazanmak için helikopterini havalandırarak kaza bölgesine yönlendirdi. 

Helikopter, kaza bölgesine ulaştığında bir başka geminin kaza yerindeki kazazedeleri denizden toplamakta olduğunu, kazazede geminin ise yarı batık durumda bulunduğunu belirledi. 

Yardıma giden geminin bir başka Türk gemis,Chemfleet tarafından işletilen YM Pluto adlı tanker olduğu olduğu ve Atlantik Confidence adlı gemideki 22 kişilik Türk mürettebatın tamamının kurtarıldığı öğrenildi.

22 Mürettebat güvende

Geminin 22 kişilik mürettebatının ise sağlık durumlarının iyi olduğu ve PLUTO adlı tanker tarafından kurtarıldıkları bildirilmişti.

Son bilgi  Gemi batmadı

Geminin armatörü Ahmet Ağaoğlu, konuyla ilgili DenizHaber.Com'a özel açıklama yaptı.

Açıklamaya göre gemi yüzer vaziyette ve batmadı. Gemiye bugün salvage master ve kurtarma ekibi ulaşacak.

Gemi ve Türk işçisinin emeği olan yükü büyük ihtimale kurtarılacak. 

Gemi, Borusan Limanından yüklediği çelik konstrüksiyon yükü Umman'da yine bir Türk firmasının inşa etmekte olduğu havaalanı için Dohar Limanına götürmekteydi.

Editör: TE Bilişim