Ata Demirer'in başrolünü oynadığı 'eyvah eyvah' filmindeki tekne kazası İstanbul'da gerçek oldu. Cankurtaran açıklarında balık avlamak için çıkan iki arkadaşın bulunduğu kayığa İBB'ye bağlı Gülşenim isimli atık alma gemisi çarpttı. Kayıkta bulunan Eyüp Dabanak ve Okan Karabacak kendilerine çarpan tekne tarafından denizden kurtarıldı.

Başrollerini Ata Demirer ve Demet Akbağ'ın oynadığı 'Eyvah Eyvah' filminin başındaki kaza sahnesi gerçek oldu. Eyüp Tabanak arkadaşı Buran Karabacak'ı da alarak dün saat 12..00 sıralarında Cankurtaran sahilinden denize açıldı. Balık adam kıyafeti giyen Eyüp Dabanak saylangoz toplamak için denize dalarken arkadaşı Okan Karabacak  teknede kaldı.

Kayığı farketmedi
Bu sırada İBB'ye bağlı Gülşenim isimli atık alma gemisi açıkta bekleyen kayığı farketmedi. Başka bir tekneye çarpmamatk için manevra yapan Gülşenim isimli gemi iki arkadaşın kayığına hızla çarpttı. Kayıkta bekleyen Okan Karabacak ise geminin üzerine geldiğini fark edip son anda kendisini denize atarak hayatını kurtarmayı başardı. Geminin çarpttığı kayık paramparça olurken parçaları denizde geniş bir çevreye yayıldı. 

Gemi kurtardı

Suyun altında midye toplayan Eyüp Dabanak kazanın sesini duyarak su yüzüne çıktığında kayıklarının parçalandığını gördü. Denizin ortasında kalan iki arkadaşı kayığa çarpan gemi personeli kurtardı. Polis kazanın gerçekleştiği yerde başka yaralı olma ihtimaline karşı denizden ve karadan uzun süre arama yaptı. 

Polis havadan aradı
Kazanın ardından alarma geçen İstanbul polisi havadan ve denizden kazazedeleri kurtarmak için harekete geçti. Kazaya karışan Gülşenim isimli geminin iki arkadaşı kurtardığını öğrenen polis ve sahil güvenlik ekipleri geminin yanına gelerek kazayla ilgili tutanak tuttu.

Salyangoz topluyorduk
Tekne sahibi Eyüp Dabanak taza sırasında denizin dibinde olduğunu anlatarak, "Arkadaşım yukardaydı. Biz salyongoz toplarken gemi sanırım yanımızdan geçmek istedi. Yanımızda da büyük bir tekne vardı galiba ondan sıyrılırken bize çarptı. Bize çarpmasıyla teknemiz suyun altına gitti. Teknede 2 kişiydik ama ölüm yok. Herhangi bir sorun yok sadece tekneden mağduruz. Ekipler bizi aldı ilgilendiler sağolsunlar" dedi. 

Editör: TE Bilişim