İstanbul-Samsun hattı

TBMM Başkanı 81 ilden öğrencilerle Atatürk'ün Bandırma ile Samsun'a gidiş yolunu izleyecek...

ANKARA- 19 Mayıs Gençlik Bayramı kutlamaları çerçevesinde TBMM Başkanı Köksal Toptan, 81 ilden gelen öğrenciler ve öğretmenler ile birlikte, İstanbul'dan Samsun'a gemi ile yolculuk yapacak. Atatürk'ün Band ırma Vapuru ile Anadolu'ya geçiş için başladıı yolculukta izled iği rotayı izleyecek gemi ile Samsun'a gidecek 'Samsun ' gemisi; bayram kutlamaları için start verecek.

Kutlamalar çerçevesinde 16 Mayıs günü Atatürk'ün Bandırma Vapuru'nun demirli olduğu Dolmabahçe rıhtımına gitmek üzere Şişli'deki evinden Dolmabahçe rıhtımına kadar olan TBMM Başkanı, protokol, halk ve öğrencilerden oluşan bir grup topluca gerçekleştirecek. Yürüyüş, Samsun yolculuğunun ilk adımı olacak. 17 Mayıs 13.30'da feribotla Samsun'a hareket edilecek. Hareket Sarayburnu'ndan başlayacak. geziye "Kurtuluşun ilk adımı Samsun " konulu kompozisyon yarışmasının 81 il birincileri, TBMM Başkanı Toptan, parlamenterler, bilim ve sanat temsilcileri, basın yayın tems ilcilrei, 81 ilden eğitimciler katılacak. Samsun gemisi ile Samsun'a giden Atatürk'ün rotası izlenecek. Bir gün sonra Samsun'da gemi törenle karşılanacak.

Aynı gün devlet halk dansları gösterisi, Türk halk müziği konseri ile eğlence yapılacak. 19 Mayıs günü Samsun'da TBMM Başkanı ve beraberindeki heyetin Atatürk anıtına çelenk koyması ile kutlamalar başlayacak. 08.15'te Atatürk'ün Samsun'a çıkışı canlandırılacak. Kurtuluş Yolu'ndan Gazi Müzesine kadar yürüyüş gerçekleştirilecek. Ardından stadyumda kutlama törenleri gerçekleştirilecek.Türk Yıldızları gökyüzünde gösteri yapacak. Saat: 20.30'da Sevgi Park'ta Atatürk'ün doğum günü kutlaması yapılacak. Kutlamalar; 30 Mayıs'a kadar çeşitli panel, konferans ve etkinlikler ile sürecek.

Editör: TE Bilişim