İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Kabdaşlı, ''Asyaport, temizliği, düzeni ve şantiye alanıyla yapım aşamasında bile Türkiye'de örnek gösterilebilecek bir liman'' dedi.

Tekirdağ'ın Barbaros beldesinde inşası devam eden ve tam kapasite ile çalıştığında yılda 2,5 milyon konteyner hareketine ulaşması beklenen Asyaport'a İTÜ İnşaat Fakültesi Öğretim Üyelerinden tam not verildi.

Bitirildiğinde dünyanın ikinci büyük konteyner operatörü Mediterranean Shipping Company'nin (MSC), ana liman amaçlı kullanacağı belirtilen Asyaport'ta liman inşası devam ederken, İTÜ İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kabdaşlı başkanlığındaki heyet de inşaat mühendisliği açısından Asyaport'ta incelemelerde bulundu.

Asyaport Proje Direktörü Hakan Kavlakoğlu rehberliğinde Asyaport'taki liman inşaatını gezen heyet, liman yapımı için kullanılan hafriyat sahalarını ve taş blokların alındığı bölgeleri inceledi.

Prof. Dr. Kabdaşlı, inceleme sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, inşaat mühendisliği alanında Asyaport'u incelemek üzere Tekirdağ'a geldiklerini söyledi.

Kabdaşlı, ''Asyaport, temizliği, düzeni ve şantiye alanıyla yapım aşamasında bile Türkiye'de örnek gösterilebilecek bir liman. Güzel bir liman, temiz bir şantiye. Burada titiz bir çalışma var. Buradaki çalışmaları eğitim veren arkadaşlarımızın da görmesini istedik'' dedi.

Asyaport limanının planlanmasında katkıları olduğunu anlatan Kabdaşlı, inşaat başlamadan Asyaport limanının maketini laboratuvarlarında yaptıklarını ifade etti.

Liman incelemelerine, İTÜ İnşaat Fakültesi'nde Araştırma Görevlileri Taylan Bağcı, Adil Akgül, Elif Oğuz ve Öğretim Görevlisi Dr. Nilay Elginöz de katıldı.

Editör: TE Bilişim