Rusya Deniz Kuvvetlerinin kutlamaları çerçevesinde Sivastopol'da yapılan tatbikati binlerce sivil izledi.Kızların ağırlıkta olduğu izleyiciler film gibi bir tatbikat yaşadı.Tatbikate katılan askerlerin bir kısmı sahildeki izleyicilerin arasından geçince ortaya renkli manzaralar çıktı.

Rusya Deniz Kuvvetleri Günü dolayısıyla pazar günü (26 Temmuz) Sivastopol’de yapılan kutlamalar sırasında Ukrayna bayrağı unutuldu

Sivastopol Grafskaya Pristan rıhtımında bayrakların onuruna yapılan kutlama töreninde Rusya Federasyonu Bayrağı ile Rusya Deniz Kuvvetlerinin bayrakları göndere çekilirken, filonun konuşlandırıldığı ülke olan Ukrayna’nın bayrağı yer almadı.

Rusya bayraklarının onuruna yapılan kutlama törenine Rusya Federasyonu Deniz Kuvvetleri Komutanı Vladimir Vısotski, Sivastopol (Akyar) Valisi Sergey Kunitsın, Kırım Özerk Cumhuriyeti Verhovna Radası (Kırım Parlamnetosu) Başkanı Anatoliy Gritsenko, Kırım Özerk Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu Başkanı Viktor Plakida, Kırım Baş Piskoposu Lazar, Ukrayna Cumhurbaşkanı Daimi Kırım Temsilcisi Leonid Junko, Rusya Federasyonu Karadeniz Filosu Komutanı Aleksandr Kletskov, Ukrayna Deniz Kuvvetleri Komutanı İgor Tenyuh, Rusya milletvekilleri katıldı. Bayrakların göklere çekilmesinden sonra Akyar Körfezinde bayramın en önemli bölümü olan gemi alayı başladı.

Rusya Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Vladimir Vısotski, gemileri ziyaret ettikten sonra yaptığı konuşmada denizcilerin bayramını kutladı.

Gemi alayına Karadeniz Filosunun amiral gemisi Moskova füze kruvazörü, Kerç kruvazörü, Smetlivıy destroyeri, Pıtlivıy füze fırkateyni ve Vladimirets denizaltı avcı gemisi katıldı. Gemi alayının ardından askeri gösteri ve spor faaliyetlerine geçildi.

Kutlamalar sırasında genelde savaşlarda kullanılmayan ancak gerektiği durumlarda savaş botu olarak kullanılabilen sembolik botların geleneksel geçidi ve Neptün - 2009 tiyatrosu yapıldı. Bunun yanısıra ünlü Rus yazar Aleksandr Puşkin’in hikayesine göre gece gündüz denizi koruyan 33 bahadır rolünü oynayan dalgıçların denizden çıkma sahnesi oynandı.

Bayram sırasında denizaltı geçidi yapıldı, küçük denizaltı avcı gemilerinin yapabilecekleri sergilendi, deniz üstü gemilerle çatışma senaryosu gerçekleştirildi. Ayrıca roketli saldırı taklidi yapılarak roketli motorların düşman gemilerini etkisiz hale getirme ve uçaklara karşı savunma yetenekleri sergilendi. Program sırasında yapılan tatbikat kapsamında roket motorlarından oluşan taktik grubu düşmanın deniz üstü gemileriyle topla atış ve 3 motorlu topçu ile çıkarmaya karşı savunma yapan düşmana saldırının yapıldığı deniz çıkarması gösterisi yapıldı. Deniz yüzeyinden sıkılan fıskiyelerle Sivastopol limanına güzellik sağlandı.
Editör: TE Bilişim