Aşk Gemisi’ seferberliği

İş Sağlığı ve Güvenliği Profesyonelleri Derneği Başkanı Levent Kavlak, son olarak ‘Aşk Gemisi’nde iki işçinin öldüğü iş kazalarında alışkanlıkları değiştireceklerini belirterek, “İş kazalarına artık ‘dur’ demek istiyoruz.1 milyon 500 bin işyerinde ulusal eğitim mücadelesi vermeye başladık” dedi.

İş sağlığı ve güvenliği uzmanları, son 10 yılda 12 bin işçinin hayatını kaybettiği iş kazalarını önlemek için Türkiye çapında seferberlik başlatıyor. Son olarak İzmir’de sökümü yapılan ‘Aşk Gemisi’nde iki işçinin öldüğü iş kazalarında alışkanlıkları değiştireceklerini belirten İş Sağlığı ve Güvenliği Profesyonelleri Derneği Başkanı Levent Kavlak, “İş kazalarına artık ‘dur’ demek istiyoruz. Kanayan yarayı durdurmak ve acı tabloların yeniden yaşanmasını önlemek için 1 milyon 500 bin işyerinde ulusal eğitim mücadelesi vermeye başladık” dedi.

ALIŞKANLIKLARI DEĞİŞTİRECEKLER

İş sağlığı ve güvenliği uzmanları, iş kazalarını ve meslek hastalıklarını önlemek için Türkiye’de şehir şehir dolaşmaya başladı. Uzmanlar, başlatılan bilimsel mücadeleyle son 10 yılda 12 bin kişinin ölümüne neden olan iş kazalarının tarih olmasını amaçlıyor. Onbinlerce işçinin iş göremez hale gelerek hayatını devam ettirdiğini söyleyen Kavlak, “Aynı tabloların    yeniden oluşmaması için bilimsel olarak mümkün olan herşeyi yapacağız. Gereken tüm önlemleri alarak, çalışanlarımızı eğiterek çalışma alışkanlıklarını değiştireceğiz” dedi.

ŞEHİR ŞEHİR GÜVENLİK EĞİTİMİ

Türkiye’yi ve insanları değiştirmek için yola çıkan bilim insanları olarak çalışanlarımızı sağlık ve güven içerisinde tutabilmenin yolu öncelikle iş sağlığı ve güvenliği profesyonellerinin güçlü bir meslek örgütlenmesinden geçtiğini kaydeden Kavlak, projeyle ilgili şu bilgileri verdi: “Bizim bir hayalimiz var. İş kazalarının olmadığı meslek hastalıklarının gerçekleşmediği ve çocukların öksüz kalmadığı, yüreklerin yanmadığı bir Türkiye istiyoruz. Biliyoruz işimiz çok zor ama çalışanlara bir söz verdik. Bu sözü tutmak ve ülkemizdeki iş sağlığı ve güvenliği kültürünün oturması için şehir şehir kasaba kasaba dolaşarak herkesi bilinçlendirmeye çalışıyoruz.

Kahraman olacağız

İŞ güvenliği uzmanlarının ve işyeri hekimlerinin çalışacağı işletmelerde vereceği hizmetlerin ne kadar önemli olduğunun farkındalığını oluşturmak için ulusal bir mücadele örneği verdiklerini belirten Levent Kavlak, “Sahadaki uygulamalarda ihtiyaç olan her türlü bilgi paylaşımını yaparak en ücra köşede yaşayan iş sağlığı ve güvenliği profesyoneline bile ulaşarak ülkemiz çocuklarının öksüz kalmasına dur diyeceğiz. Türkiye’de 1 miyon 500 bin işverene mutlaka ulaşacağız. İş sağlığı ve güvenliği kültürünü neye mal olursa olsun oturtacağız. Gelecek 10-15 yılda Türkiye’nin kahramanları olacağız” dedi.

Editör: TE Bilişim