Aselsan, ADİK’te inşa edilecek LCT’leri donatıyor

Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) bu yılın başlarında açılan ihale ile iki adet 6000 deplasman tonluk LST-Tank Çıkarma Aracı ihalesini ADİK’e vermişti. Aselsan bu çıkarma gemilerinin tüm silah sistemleri, haberleşme, elektronik savunma ve iç ve dış iletişim sistemlerini gerçekleştirecek.

Aselsan; Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için sekiz yeni yüksek süratli tank çıkarma gemisi (LCT) için navigasyon, iletişim ve küçük kalibreli silah sistemlerinin temini ve kurulumu karşılığında Faruk Ürkmez başkanlığındaki ADIK gemi inşa tersanesi ile 20.2 milyon euroluk sözleşme imzaladı.

Bu sözleşme ile Aselsan her gemiye INS türevi-270 fiber optik jiroskop eylemsiz navigasyon için navigasyon kontrol sistemleri sağlayacak ve gemilere iç ve dış iletişim sistemi tesis edilecek.

SSM’nin açtığı Havuzlu Çıkarma Gemisi ihalesinde belirlenen 19 bin deplasman ton ağırlığında, 190 metre uzunluğundaki LPD üzerinde 8 helikopter, 100 araç olacak bir yapıda. Gemi yaklaşık 1000 personel taşıma kapasitesine sahip olacak.

İhalede teklife çağrı dosyası alan tersaneler, ADİK-Anadolu Deniz İnşaat Kızakları, Çelik Tekne Sanayi ve Ticaret, DEARSAN Gemi İnşaat Sanayi, DESAN Deniz İnşaat Sanayi, İstanbul Denizcilik Gemi İnşa San. ve Tic., RMK Marine Gemi Yapım Sanayi ve SEDEF Gemi İnşaatı olarak açıklandı.

Editör: TE Bilişim