Yeni Avustralya Deniz Emniyeti ve Çevre Koruma Kanunları 100 yılın en büyük revizyonuna girerek, kanunlara uymayan Armatölere büyük cezalar getiriyor.

 Seyir Kanunu 2012 (Navigation Act 2012) ve Yerli Ticari Gemiler Deniz Emniyeti Kanunu 2012 (Marine Safety – Domestic Commercial Vessel National Law Act 2012) geçtiğimiz günlerde yürürlüğe girmiştir.

 Avustralya Deniz Emniyeti İdaresi (Australlian Maritime Safety Authority – AMSA) her iki kanununda uygulanmasını sağlayacak olup, AMSA Başkanı Graham PEACEY yeni yasaların modern denizcilik anlayışını yansıttığını belirtmiştir.

 Yapılan açıklamada, denize elverişlilik için gerekli olan ana gereksinimlerin değişmediği, ancak yeni yasalarla gemilerin yeterli eğitime sahip personel tarafından yönetilmesinin atlının çizildiği belirtilmiştir.

Söz konusu kanunlar arasında yerli ticaret gemiler için de bir yasa olacak olup, bu yasanın da uygulanması AMSA tarafından gerçekleştirilecektir.

Bunun yanı sıra yeni yasa sadece mevcut 8 maddeyi değiştirecektir. Söz konusu yeni yasaların yürürlüğe sokulmasına eyaletler ve bölge yönetimleri aktif rol alacaktır.

 (04.07.2013 tarihli Lloyd’s List Gazetesi’nde yayınlanmıştır.)

Editör: TE Bilişim