ARMATÖRLER DÜNYAYI TURLAYACAK

Üç yıl önce teknesiyle başladığı dünya turu yolculuğunu yarıda kesen armatör İhsan Kalkavan Ciner ve Mansimov ile yeni sefer hazırlığığında.

Üç yıl önce teknesiyle başladığı dünya turu yolculuğunu yarıda kesen armatör İhsan Kalkavan birkaç iş adamıyla birlikte yeni bir sefer hazırlığı yapıyor. İşadamı Turgay Ciner'in teknesiyle çıkılacak yolculukta armatör Mubariz Mansimov da olacak.

Dünya Gazetesi'nin bünyesinde yayımlanan denizcilik dergisi LUMBUZ'un ikinci sayısı çıktı. Lumbuz ilk sayıda olduğu gibi ikinci sayısında da farklı haberlerle iş dünyasıyla buluştu. Derginin armatör kamarasında armatör İhsan Kalkavan ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirildi. Sahip olduğu şirketlerdeki aktifliğini azaltan hatta Beşiktaş kulübünden dahi uzaklaşan İhsan Kalkavan'ın vazgeçemediği tek şey 'deniz' oldu.

Kalkavanlar'ın denizci doğduğunu söyleyen İhsan Kalkavan, denizciliğin de sanat gibi genetik olduğuna inanıyor. Üç yıl önce teknesiyle başladığı dünya turunda Cebelitarık'tan dönmek zorunda kalan Kalkavan, birkaç işadamı arkadaşıyla birlikte yeniden seyir planları yapıyor. İşadamı Turgay Ciner'in bu yıl teslim alacağı tekneyle çıkılması düşünülen dünya turu ekibinde armatör Mübariz Mansimov da var. 

Filo satışları başlayacak

Lumbuz, dosya konusunda piyasalardaki belirsizliğini koruyan 'Gemi Finansmanı'nı mercek altına aldı. Küresel krizin ardından kabuk değiştirmeye başlayan uluslararası bankaların bu yıl da kredi musluklarının kapalı olacağına inanılıyor.

Finansçılara göre krediler başlasa dahi hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Yeniden yapılandırılan bankacılık sisteminde, kurumsal olmayan denizcilik firmaların projelerine kredi bulmaları artık kolay değil. Bankacılığın kurallarının baştan yazıldığını söyleyen uluslararası gemi-finansman danışmanı İlhan Yirmibeşoğlu, bundan sonra küçük çaplı firmaların kredi bulmakta zorlanacağını ve gelecek 10 yıl içinde küçüklerin büyük oyuncular tarafından satın alınacağını savundu.

Küçük armatörlerden oluşan Türk gemi işletmeciliğini yakından ilgilendiren bu konuda önemli uyarıda bulunan Yirmibeşoğlu,

“Bundan sonra artık belirli bir bilanço büyüklüğünüz yoksa hesaplarınız düzenli olarak bağımsız uluslararası audit görmüyorsa, kurumsal yapınız şeffaf, anlaşılabilir, ve güçlü değilse gemi projeleri için uzun vadeli kredi bulmak artık çok zor olacak. Bu da orta ve uzun vadede büyük oyuncuların küçük oyuncuları satın almasına neden olacak. Tek tek gemi satışlarından ziyade filo satışları ya da şirket alımları görmeye başlayacağız” diye konuştu.

Türk ve yurtdışında yerleşik Türk kontrollü bankaların denizcilik sektöründeki performansını da değerlendiren Yirmibeşoğlu, ''Bence 2009'da Tuzla'da batan tersane olmadıysa burada en büyük katkı sektörün arkasında duran yerli bankalarındır'' dedi.

“Müşterilerimiz Türkiye'de denizcilik sektörü şu ana kadar bankalardan çok önemli anlayış ve destek gördü. Bankalar kredi vermeye hazır ama firmaların da taahhüt ettiklerini yerine getirmesi lazım” diyen Garanti Bankası Ticari Bankacılık Pazarlama Koordinatörü Recep Baştuğ, Yirmibeşoğlu'nu haklı çıkarıyor. Denizcilik sektörüne 2003'ten buyana yaklaşık 4.5 milyar dolar kredi sağlayan Garanti Bankası, kriz süresince de doğru projelere finansman yaratmaya devam ediyor. 

Kredi ödemeleri başlıyor

Lumbuz ilk sayısında olduğu gibi ikinci sayısında da, Türk ve dünya denizciliğindeki gelişmeleri yansıtan haberleri sayfalarına taşıdı. Dergide ayrıca, 2009'da en hızlı büyüyen Türk denizcilik firmalarının yanı sıra en çok kaybeden sektörlere de yer verildi.

Lumbuz'da yer alan ilginç haberlerden biri de Türk deniz ticaret filosuna bu yıl eklenecek gemi tonajı. Ekonomik kriz öncesinde, Uzakdoğu tersanelerine 10 milyar doların üstünde yeni gemi siparişi veren Türk armatörler, bu siparişlerin büyük kısmını bu yıl filoya katacak. Kaptanoğlu Denizcilik'in ocak ayında teslim aldığı aframax tanker ile başlayan gemi girişlerinin Türk deniz ticaret filosuna 4 milyon dwt civarında katkı yapması bekleniyor. Bunun armatörleri ürküten tarafıysa gemilerin kredi ödemelerinin bu yıl başlıyor olması. 

3 gemi sattı 7 gemi alacak

Türk armatörleri, Yunan ve Çinli armatörler kadar olmasa da ikinci el gemi yatırımını hareketli geçirdi. Sadece 35 tanesi brokerlerin raporlarında yer alsa da nakitteki Türk armatörlerinin 50'ye yakın gemi yatırımı yaptığı belirtiliyor. Satın alan armatörler kadar filolarından gemi satanlar da var.

Tanker armatörlük şirketi Dünya Denizcilik, filosunda bulunan 51.200 dwt'luk üç kimyasal tankerini 79 milyon dolar gibi düşük bir rakamla Danimarkalı Norden firmasına sattı. Bu tonaj ve yaştaki bir geminin kriz öncesindeki değeri 55 milyon dolar civarındaydı.

Diğer yandan Dünya Denizcilik, Uzakdoğu tersanelerinde inşası devam eden büyük tonajlı sekiz tankerin yedisini filoya katmaya hazırlanıyor. Şirketin tanker filosuna bu yıl yaklaşık 550.000 dwt tonaj girişi olması bekleniyor.

Konteyner 20 milyar dolar kaybetti

2009 yılında en çok kaybeden konteyner operatörleri oldu. Bütçelerini açıklayan ilk 20 şirketin toplam kaybı 20 milyar doları buluyor. Pazardaki ani çöküş küçük oyuncuların elenmesine de neden oluyor. Alphaliner'a göre, geçen yıl küçük ölçekli yedi şirket piyasadan çıkmak zorunda kaldı. Avrupa'da denizcilik sektörü, devletler ve bankalar tarafından onlarca milyar euro ile destekleniyor.

Berlin ve Hamburg HSH Nordbank'ı desteklemek için adım attı. Ayrıca Alman hükümeti Hapag-Lloyd'a 1.2 milyar Euro garanti önerdi. CMA CGM ise hükümet ile görüşmelere başladı. Fransız armatörler borçlularına karşı devletten garanti istiyorlar.

DÜNYA

Editör: TE Bilişim