Konuyla ilgili Türk Armatörler Birliği'nden DenizHaber'e yapılan açıklama şöyle: 

Türk Armatörler Birliği “Birlikte ve Paylaşarak” sloganıyla yeni bir katkı ve yeni bir yaklaşım olarak“Yuvarlak Masa Toplantıları” adı altında sektör ve üyeleri için bir faaliyet daha başlatmıştır. 

İlkyuvarlak masa toplantısının konusu olarak “Ballast Water Management Sistemleri” seçilmiş ve bu çerçevede 7 Aralık 2016 tarihinde Sheraton Grand İstanbul Ataşehir Otelinde bir toplantı yapılmıştır.

Bu toplantıya gemi tiplerini temsilen ilgili armatörlerimiz ile konunun farklı uzmanlarından oluşanyaklaşık 30 kişi katılım sağlamıştır.Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Cihan Ergenç’in başkanlığını yaptığı toplantıda;-Şu ana kadar taktırılmış olan sistemlerin seçim, montaj ve işletim aşamasında kullanıcılarınkarşılaştığı güçlükler, yapılmış hatalar, tecrübeler ve yaşanmışlıklar,-Sistemin tedariki ve montajından itibaren işletmeye alınmasına kadar olan maliyetler,-Retrofit yapılacak gemilerde bu sistemin montajının ertelemeye tabi olup olamayacağı,-Tedarik aşamasındaki seçim kıriterleri ve hangi teknikle çalışan sistemlerin armatörler tarafındandaha çok tercih edildiği,-Bu sistemlerin tedarik ve montaj süreleri gibi birçok konu görüşülmüştür.

Türk Armatörler Birliği toplantıda görüşülen konular, ortaya çıkan mutabakat ve çıkarılan derslerinpaylaşılması neticesinde sektöre bir katma değer yaratmayı hedeflemiştir. Bunu gerçekleştirmeküzere hazırlanacak özet bilgi ve yol haritası hem üyelerimiz ve hem de sektör ile tüm iletişimkanallarından paylaşılacak, karar verilmesi halinde uluslararası organizasyonlara ve/veya kamukuruluşlarına da görüşlerini iletecektir.

Türk Armatörler Birliği yuvarlak masa toplantıları başlığı altında 2017 yılı içinde de sektörün ihtiyaçduyduğu veya duyacağı farklı konulara özel olarak 8-10 tane daha yuvarlak masa toplantısıplanlamaktadır.

Örneğin “Deniz Ticaretinde Mevzuaattan Kaynaklanan Sorunlar, Kredi ve Finansman,EU MRV, Karbondioksit Salınımının Azaltılması, Gemilerde Enerji Verimliliği Uygulamaları” gibi birçokkonuda yuvarlak masa toplantıları yapılacaktır.Bu toplantılar ile sektörün spesifik alanlardaki uygulamalarında paylaşımcılığı artırmak, bupaylaşımcılık ile diğer gemi işletmecilerinin aynı güçlüklerle karşılaşmasının önüne geçmek ve sektöreönemli düzeyde katma değer yaratmayı hedefliyoruz.

Editör: TE Bilişim