Armatör Şahin Samed'in Beykoz'daki tripleks villası Gürcü hizmetçisi ve iki kişi tarafından soyuldu. 500 bin dolar değerinde mücevher ve döviz çalan hizmetçi yakalandı

İstanbul Beykoz Acarlar Sitesi'nde, lüks tripleks villada oturan Azeri asıllı armatör Şahin Samed'in evi, Gürcistan uyruklu hizmetçisi ile 2 arkadaşı tarafından soyuldu. Inga Charkviani adlı hizmetçi, 'misafirim' diyerek eve soktuğu arkadaşlarıyla birlikte kasalardaki 500 bin dolar değerindeki pırlanta, altın, safir, yakut ve elmaslar ile 55 bin liraya yakın döviz çalarak ortadan kayboldu. Türk vatandaşı da olan Azeri asıllı armatör Şahin Samed, geçen pazartesi günü evde baldızı ve hizmetçiyi bırakarak ofisine gitti. Bir süre sonra baldızın da evden ayrılmasını fırsat bilen Gürcistan uyruklu Inga Charkviani (28) soygun planını devreye soktu. Evin boş olduğunu bildirdiği iki arkadaşı taksiyle siteye geldi.Güvenlik görevlisine "Şahin Samed'e misafirliğe geldik" diyen kimliği belirlenemeyen iki kişi, hizmetçinin 'Tamam alabilirsiniz' talimatı üzerine kolaylıkla siteye girdi. Bir yıldır Samed'e ait villada çalışan Inga Charkviani, suç ortaklarını hemen çelik kasaların bulunduğu yatak odalarına yöneltti. Matkap, tornavida ve çekiçlerle kasaları kıran soyguncular, servet değerindeki ziynet eşyalarını aldı.

KASALARI BOŞALTTI
Şahin Samed'in polisteki ifadesine göre, zanlılar, 500 bin dolar değerindeki Aris ve Jival marka pırlanta, altın, safir, yakut ve elmaslar ile 10 bin Euro, 30 bin lira ve 3 bin ABD dolarını alarak kayıplara karıştı. Samed ifadesinde, akşam iş dönüşü kapının kilitli olması üzerine çilingir yardımıyla evine girebildiğini söyleyerek şöyle dedi: "Evdeki dağınıklığı fark edince hemen üst kata koştum, kasaların açık olduğunu gördüm. Ziynet eşyaları yurtdışında olan eşime ait, maddi değeri yaklaşık 500 bin dolar." Sitenin güvenlik kamerası görüntüleri incelemeye alınırken, Inga Charkviani'nin fotoğrafı da sınır kapılarına gönderildi. Gürcü hizmetçi Sarp Sınır kapısı'ndan Gürcistan'a geçmek isterken yakalandı. Charkviani, arkadaşlarının kendisini dolandırarak kaçtıklarını ve korktuğu için ülkesine dönmek istediğini söyledi.

TAKSİYLE GELDİLER
Gürcü hizmetçi, villanın boşalmasını fırsat bilerek, iki arkadaşını eve çağırdı. Suç ortakları taksiyle geldikleri sitenin güvenlik kamerasına yakalandı.

Editör: TE Bilişim